Facebook Pinterest Instagram

Top 10 destinații de vizitat în 2016 conform Lonely Planet

În fiecare an celebrul ghid de călătorii Lonely Planet, face propuneri cu cele mai interesante destinații de bifat. Ghidul 2016 include topuri a câte 10 destinații împărțite pe țări, orașe și regiuni alese de editori, bloggeri și autori!

Tendința anului 2016 în materie de călătorii stă mai mult în descoperirea regiunilor și orașelor din Europa precum: Transilvania care nu poate fi separată de farmecul și istoria zonei (mituri cu vampiri, păduri bogate cu urși și lupi în libertate), podgoriile din Friuli (Italia), regiunea Auvergne din Franța, castelele medievale bavareze, muzee superbe (Bavaria) sau extraordinarul Rotterdam cu arhitectură futuristă, viață de noapte și evenimente culturale.

Top 10 țări de vizitat în 2016:

1. Botswana

În 2016, Botswana sărbătorește 50 de ani de independență și este una dintre cele mai stabile țări din Africa. Botswana este o combinație ideală de deșert și deltă care poate oferi experințe unice călătorilor fascinați de viața sălbatică.

top destinatii 2016

Safari Botswana

 2. Japonia

Japonia rămâne în topul celor mai bizare destinații pe care le poate alege un turist. Unul dintre trendurile cele mai ciudate din Japonia rămâne cafeneaua cu animale, unde poți gâdila bufnițe, poți să bei ceai în compania unei țestoase sau să îți faci un selfie cu o capră.

Tot pe acest tărâm fantastic există peste cinci milioane de automate de vânzare de unde poți achizițioana aproape orice de la umbrele, pâine la conservă, supă cu tăieței, țigări până la hărtie.

top destinatii 2016

Muntele Fuji

3. SUA

În SUA poți vizita poate cele mai spectaculoase parcuri naționale (Yellowstone, Badlands, Zion, Shenandoah), circuite de road trip sau restaurante micuțe cu tot soiul de specialități culinare.

top destinatii 2016

Yellowstone

4. Palau

Palau sau „secretul verde al Pacificului” așa cum l-au denumit cei de la Lonely Planet, este un sanctuar 100% marin. În 2014, președintele Remengesau a fost numit de către Națiunile Unite „Campionul Pământului”.

top destinatii 2016

Palau

5. Letonia

Sărbătorind 25 de ani de independență de când nu se mai află sub stăpânire sovietică, Letonia a devenit o adevărată comoară unde poți vizita castele și conacuri transformate în muzee și in-uri.

top destinatii 2016

Riga

6. Australia

Chiar dacă trebuie să zbori în jur de 24 de ore, Australia este un loc unde poți explora o grămadă de păduri, Marea Barieră de Corali dar și zone pline de cultură indigenă.

Știai că australienii au făcut o adevărată pasiune pentru rulotele cu mâncare (burgeri, specialități indiene) și barurile mici?

top destinatii 2016

Sydney

7. Polania

Polonia urcă în topurile celor mai culturale țări ale anului 2016. Fie că vorbim despre Dunele de nisip Slowinski sau de Mina de sare Wielinczka, Polonia este o națiune modernă cu o cultură bogată, peisaje spectaculoase și gastronomie pe măsură.

top destinatii 2016

Castelul Niedzica

8. Uruguay

Uruguay sau „Elveția Americii” este o țară mică care excelează în ospitalitate, personalitate și prosperitate. Locuitorii Uruguay-ului sunt experți în asado barbecue (carne aromatizată rumenită încet la jar). Printre cele mai apreciate restaurante cu preparate la grătar se numără Mercado del Puerto din Montevideo.

top destinatii 2016

Hotelul Casapueblo

9. Greenland

În 2016, Greenland va găzdui Jocurile Arctice de Iarnă, unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen. Deși tehnic vorbind Greenland aparține Regatului Danemarcei, ținutul este unul destul de autonom.

Dacă ți-ai dorit întotdeuana să vezi iceberguri de dimensiunea unor zgârie-nori sau dansul stelelor nordice atunci nu rata o excursie în magicul Greenland.

top destinatii 2016

Greenland

10. Fiji

După criza constituțională din 2009 iată că Fiji revine pe lista preferințelor turiștilor ca fiind o țară unde voia bună este la ea acasă. Având o grămadă de resorturi moderne unde îți poți încărca bateriile, Fiji este mai presus de toate paradisul sporturilor acvatice.

top destinatii 2016

Fiji

Top 10 Regiuni

1. Transilvania, România

2. Islanda de Vest

3. Valle de Vinales, Cuba

4. Podgoriile Friuli, Italia

5. Insula Waiheke, Noua Zeelandă

6. Auvergne, Franța

7. Hawaii

8. Bavaria, Germania

9. Costa Verde, Brazilia

10. St. Helena, Teritoriile Britanice

Top 10 Orașe

1. Kotor, Muntenegru

2. Quito, Ecuador

3. Dublin, Irelanda

4. George Town, Malaezia

5. Rotterdam, Țările de Jos

6. Mumbai, India

7. Fremantle, Australia

8. Manchester, UK

9. Nashville, Tennessee

10. Roma

Sursă foto: googleimages.com, lonelyplanet.comPrevious Post

Programul evenimentelor lunii ianuarie în Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Next Post

N°21 Pre-Fall 2016

Te-ar putea interesa și


More Story

Programul evenimentelor lunii ianuarie în Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Libraria Humanitas de la Cișmigiu, ne invită în noul an la o serie de evenimente cu lansări de carte, sesiuni de autografe,...