Facebook Pinterest Instagram

Top 5 cele mai stilate femei din istorie

De-a lungul istoriei femeile au inspirat, au fost muze în adevăratul sens al cuvântului și au reușit să schimbe pentru totdeauna felul în care este privită moda!

Topul nostru își propune să povestească câte ceva despre stilul inconfundabil al unor femei care au  făcut furori ca fiind cele mai stilate femei din istorie. Descoperă mai jos nominalizările noastre cu mențiunea că lista rămâne deschisă:

5.Edith Minturn „Edie” Sedgwick – IT girl a anilor ’60 și muza lui Andy Warhol

Edie a avut întotdeauna o abordare excentrică asupra modei, lucru care a transformat-o într-un reper pentru designeri și stiliști chiar și după moartea sa (1971). Debordând de șarm, tânăra artista și-a reinventat look-ul adoptând o tunsoare scurtă, un pixie cut blond platinat pe care l-a accesorizat cu un make up dark, intens și gene lungi false.

Cerceii oversize erau nelipsiți ținutelor sale. Printre alte elemente esențiale stilului lui Edie se numără: jachetele cu imprimeu de leopard, hainele de blană, pălării ușchite, rochii și fuste mini, decolteu tip bărcuță, bluze în dungi, costume din colant specifice dansatorilor sau dresul negru.

“It’s not that I’m rebelling. It’s that I’m just trying to find another way.” – Edie Sedgwick.

board-edie-it-girl

Board inspirațional pentru un look a la Edie Sedgwick.
Sursă foto: pinterest.com

4.  Magdalena Carmen Frieda Kahlo y Calderón sau pe scurt Frida Kahlo – Pictoriță mexicană și fashion icon.

Pasionată de cultura mexicană și atrasă de curentul suprarealist, Frida a reușit să își compună un stil vestimentar de-a dreptul hipnotic. Frida s-a folosit pur și simplu de haine pentru a se exprima mai bine dar și pentru a-și masca imperfecțiunile trupului datorate unui tragic accident suferit în adolescență.

Elemente cheie ale look-ului lui Frida Kahlo: eșarfa tradițională, Rebozo, rochii și fuste în stilul Tehuana (originare din regiunea Tehuantepac, rochii lungi până în pământ cu imprimeuri florale), bijuterii masive, elaborate, cu diverse teme în stilul artei pre-Cristofor Columbus, coafuri cu împletituri mixate cu flori și tot felul de funde și nu în ultimul rând sprâncenele unite, groase și negre.

“Nothing is absolute. Everything changes, everything moves, everything revolves, everything flies and goes away.” Frida Kahlo.

Board inspirațional Frida Kahlo. Sursă foto: pinterest.com

Board inspirațional Frida Kahlo.
Sursă foto: pinterest.com

 3. Brigitte Anne-Marie Bardot – actriță franceză, fost manechin și activistă pentru drepturile animalelor.

Brigitte Bardot este chintesența chicului franțuzesc. Style icon și bombă sexy a anilor ‘60 și ‘70, Brigitte are un stil inconfundabil, inocentă și provocatoare în același timp. Dacă îți dorești să adopți stilul lui BB iată ce trebuie să știi: poartă printuri fresh cu buline, dungi sau flori, rochii care să marcheze talia și plină de volum în partea de jos, balerini (Brigitte a fost prima care a purtat balerinii în oraș), eșarfe colorate ca accesoriu pentru păr sau ținute clasice, pălării floppy, ochelari de soare mari cu rame retro.

Ah și nu uita că pentru un look complet să îți coafezi părul într-un coc înfoiat și ciufulit sau îl poți lăsa desprins, îl mai poți tapa în vârful capului și lega cu o fundă mare neagră. Machiajul trebuie să fie obligatoriu unul sexy, creion negru la greu, cat eyes style sau smokey eyes cu buze nude ori piersică.

„Only idiots refuse to change their mind”- Brigitte Bardot

Board inspirațional Brigitte Bardot. Sursă foto: pinterest.com

Board inspirațional Brigitte Bardot.
Sursă foto: pinterest.com

2. Gabrielle Bonheur „Coco” Chanel – creatoare de modă și fondatoarea celebrei case de modă, Chanel.

Extrem de actuală și astăzi, Coco Chanel a schimbat felul în care femeile se îmbrăcau la începutul secolului XX, mai mult decât atât Coco este un adevărat simbol al eleganței. În 1962 revista Vogue USA, a publicat o ilustrație după o schiță creată de Coco ce avea să devină mai târziu the little black dress, piesă de atemporală din garderobă oricărei femei.

Printre celelalte creații ale sale care au revoluționat moda feminină menționăm: costumul set Chanel din tweed (două piese ce includ fustă până la genunchi, jachetă stil cardigan ornată cu broderie neagră și nasturi aurii), pantalonii pentru femei, iconica geantă 2.55 (o geantă gândită să îți elibereze mâinile, cu cordon lung inspirat din gențile de umăr ale soldaților), topul în stil nautic (topul breton în dungi a fost una dintre cele mai populare piese ale creatoarei de modă, influențând serios colecția sa din 1917), balerinii în două tonuri (inspirați din moda sportswear masculină, balerini crem cu bot chic, negru).

Dacă vrei să adopți o ținută Chanel e bine să știi că parfumul poartă un rol important să ne amintim doar ce declara într-un interviu Marilyn Monroe despre faimosul Chanel No.5 : “What do I wear to bed? Why, Chanel No. 5 of course,” .

 “Fashion is not something that exists in dresses only. Fashion is in the sky, in the street, fashion has to do with ideas, the way we live, what is happening.” – Coco Chanel

Top 5 cele mai stilate femei din istorie

Board inspirațional Coco Chanel.
Sursă foto: pinterest.com

1. Elsa Schiaparelli – couturier și artistă italiană

Considerată rivala contemporanelor sale, Gabrielle Chanel și Madeleine Vionnet, Elsa a dat tonul în ceea ce privește stil și frumusețe în anii ’20-’30. Datorită colaborărilor sale celebre cu artiști de renume precum Salvador Dalí, Alberto Giacometti sau poetul Jean Cocteau, Elsa Schiaparelli este considerată unul dintre primii designeri suprarealiști care a adus inovație în modă.

Atrasă de imprimeurile suprarealiste, Elsa le-a aplicat inclusiv pe o colecție de pulovere tricotate. Creează primul sacou feminin, pelerina de ploaie din lână și mătase cauciucată, palarii excentrice (pălăria pantof, Madcap), rochii de seară (faimoasa rochie homar, rochie schelet, rochie lacrimă) pijamale de plajă, costume de baie. Tot Elsa a lansat prima colecție de ochelari de soare și a introdus temele pentru colecții folosind muzică și lumini  („Comedia  dell’Arte”, „Astrologie ”). Printre cele mai originale invenții ale sale se numără și aducera pe podium a culorii  ‘Shocking Pink‘, ( „roz șocant”).

„Ninety percent are afraid of being conspicuous, and of what people will say. So they buy a gray suit. They should dare to be different.”- Elsa Schiaparelli

Pentru un stil în acord cu viziunea Schiaparelli poți opta pentru o rochie de seară cu decolteu adânc alături de o jachetă brodată cu umeri accentuați și de ce nu o pălărie ieșită din tipare. Nu face rabat de la imprimeuri abstracte, paiete, pene sau nasturi originali.

„Never fit a dress to the body but train the body to fit the dress.”-  Elsa Schiaparelli

Top 5 cele mai stilate femei din istorie

Board inspirațional Elsa Schiaparelli.
Sursă foto: pinterest.comPrevious Post

ADEVĂRAT SAU FALS? Tot ce vrei să știi despre parfumurile pentru copii

Te-ar putea interesa și


More Story

ADEVĂRAT SAU FALS? Tot ce vrei să știi despre parfumurile pentru copii

Nu e deloc întâmplător că termenul de odor desemnează pe de o parte o mireasmă (din franțuzescul odeur), iar pe de altă...