Facebook Pinterest Instagram

Un documentar fabulos despre scăderea ratei natalității la japonezi și repercursiunile acestui aspect: No sex please, we’re Japanese!

Populația globului ajunge la șapte bilioane de oameni și e în continuă creștere, iar când ajungi în Tokyo ești tentat să crezi că o mare parte din ei locuiește acolo. Însă Japonia este destul de diferită de orice altă țară din lume….bărbații și femeile se confruntă cu o problemă serioasă…înstrăinarea.

Experții prezic faptul că în următorii 40 de ani, populația acestei țări se va micșora cu o treime. În Japonia există mai mulți oameni bătrâni decât oriunde pe glob. Mame în vârstă care aleg să facă cât mai puțini copii, sună deja familiar. În țările bogate cu acces la sănătate și educație de calitate, femeile tind să opteze pentru o familie restrânsă.

Aflată într-o călătorie de-a lungul Japoniei, reporterul BBC, Anita Rani încearcă să descoperă motivele pentru care bărbații și femeile au ajuns să se înstrăineze atât de tare încât renunță să mai facă sex. Atingând probleme serioase precum cultura Otaku (o lume compusă din nerds obsedați de jocuri pe calculator și desene Manga, lucru care îi împinge la o retragere totală din scena datingului) Anita se întâlnește și cu femei de carieră care se zbat cu ideea de familie vs. șervici într-o societate dominată de un idei tradiționale.

Mai multe despre Japonia și această criză prin care trece una dintre cele mai dezvoltate țări, în documentarul BBC „No sex please, we’re Japanese”!

Sursă: youtube.com, topdocumentaryfilms.com

Sursă foto&video : youtube.com

 Previous Post

Juergen Teller o imortalizează pe Lily McMenamy pentru Revista Love #11 SS 2014

Next Post

Zuhair Murad lansează colecția Bridal pentru primăvară 2015

Te-ar putea interesa și


More Story

Juergen Teller o imortalizează pe Lily McMenamy pentru Revista Love #11 SS 2014

Arta este subiectul principal al acestei ședințe foto nebunești de suprarealiste, din numărul 11 al revistei Love! Fotograful...