Facebook Pinterest Instagram

Top 5 cărţi de citit despre stil şi fashion

Dacă eşti pasionată de modă şi tot ce include acest domeniu, atunci nu trebuie să ratezi următoarele cărţi despre stil & fashion!

“Irving Penn: A Career In Photography”

Artist la bază, Irving Penn a început să fotografieze pentru Vogue în 1940 urmând să ajungă un stimat și versatil creator de imagine. “Irving Penn: A Career In Photography” este o retrospectivă fotografică asupra muncii sale.

carti de fashion

“Vogue: The Covers”, Dodie Kazanjian

Încă de la prima copertă din 17  decembrie, 1892, revista Vogue a stârnit ceva vâlvă. „Vogue: The Covers”, este o carte care povestește despre cum faimoasa publicație a transformat lumea stilului de mai bine de 120 de ani. Organizată în ordine cronologică, cartea ne oferă mai mult de 300 dintre cele mai frumoase coperți produse vreodată în fashion.

carti de fashion

„Richard Avedon Portraits”

Richard Avedon Portraits”, este o carte elegantă pentru măsuța de cafea ce include fotografii clasice Avedon cu Marilyn Monroe, Truman Capote dar și portrete cu personalități din politică și zona intelectuală. Lucrările sunt absolut superbe!

Richard Avedon Portraits

“Kate Moss By Mario Testino” sau tributul lui Testino adus muzei sale, Kate Moss

Cartea este un must-have și must-read, pentru simplul fapt că reprezintă poate cea mai intimă și personală colecție foto cu minunata, Kate Moss.

carti de fashion

„NY JS DB 62” by David Bailey

În 1962, tânărul fotograf David Bailey, pleacă spre America într-o călătorie Vogue, însoțit de iubita sa, manechinul  Jean Shrimpton. Impactul colaborării celor doi, asupra sferei Vogue a transformat total standardele cunoscute până atunci și a readus Marea Britanie în atenția publicului internațional.

carti fashion

“Sex”, Madonna

Lansată în 1992, „Sex” este o carte cu imagini erotice feat. Madonna în colaborare cu Steven Meisel Studio și Fabien Baron. Deși inițial dur criticată atât de fani cât și de critici, astăzi este una dintre cele mai căutate cărți cu influețe punk-rock & suprarealiste (Guy Bourdin, Helmut Newton) și viziune sado-masochiste.

„Everything you are about to see and read is a fantasy, a dream, pretend” Sex by Madonna

carti fashion

 “Lady Gaga x Richardson”, Lady Gaga și Terry Richardson

În “Lady Gaga x Richardson”,  puteți găsi fotografii behind the scenes cu Lady Gaga by Terry Richardson. Faimosul fotograf, a însoțit-o pe Gaga timp de un an de zile, perioadă în care a adunat peste 10.000 de imagini cu excentrica artistă.

carti fashion

Sursa foto: googleimages, amazon.com

 Previous Post

Film Icon: Robert Redford

Next Post

Idei pentru amenajarea spațiilor mici

Te-ar putea interesa și


More Story

Film Icon: Robert Redford

Despre Robert Redford sunt multe de zis, însă începem prin a spune că se numără printre actorii noștrii preferați!...