Facebook Pinterest Instagram

Târgul cu meșteri și produse tradiționale 16 – 18 octombrie 2015

Fundația Kogaion 115 organizează Târg cu meșteri si produse tradiționale, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român, în perioada 16 – 18 octombrie 2015, între orele 10 și 18.

Târgul cu meșteri și produse tradiționale 16 – 18 octombrie 2015

Pentru această ediție am invitat la muzeu pe unii dintre cei mai buni meșteri populari și meșteșugari, artiști plastici și artizani, ale căror creații păstrează tradițiile culturale, folclorice și religioase ale neamului românesc, dar și producători tradiționali de produse agro-alimentare.

La târg pot fi admirate și târguite: ii cusute cu mătase sau cu mărgele, covoare țesute la război din lână vopsită vegetal, icoane pictate pe lemn sau pe sticlă, măști populare, ceramică de Corund și de Marginea, costume și podoabe tradiționale de la Muscel și Gura Humorului sau țesături de Arad.

Tineri talentați vor expune gravuri și sculpturi în marmură, vitralii și mic mobilier pictat, bijuterii din porțelan și argint lucrate manual, vestimentație din lână împâslită, jucării și obiecte de decor din fibre naturale.

Vizitatorii sunt așteptați și cu produse culinare, din cele mai gustoase: cozonaci moldovenești, plăcinte și cornete boierești, brânzeturi proaspete și afumate, turtă dulce de Covasna, pâine cu maia naturală și semințe, zacuscă și salate de iarnă, dulcețuri și siropuri naturale, miere și șerbeturi diverse, baclava și prăjituri de casă, vinuri din culturi ecologice din Vrancea, alături de fructe și legume proaspete.

Colecționarii de antichități tradiționale pot găsi în curtea din spate a muzeului obiecte foarte vechi, aparținând vieții de la țară: lăzi de zestre, dulăpioare, copăițe, putineiuri, bancuri de tâmplărie, unelte pentru țesut.

Ca la orice târg autentic, bucatele pregătite la fața locului vor ademeni pe toți cei prezenți. Ceaunele cu ciorbă de potroace, cartofi săsești sau fasole cu ciolan, costiță marinată de porc cu varză călită și sărmăluțe cu mămăliguță vor rivaliza cu grătarele încinse pentru pastramă, păstrăv sau saramură de crap, iar desertul aromat din măr copt cu scorțișoară n-ar trebui ratat de nimeni.

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Program zilnic: 10.00-18.00

Organizator eveniment:
Fundația Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.comPrevious Post

Campanie Balmain pentru H&M

Next Post

Cadouri Handmade pentru sezonul rece

Te-ar putea interesa și


More Story

Campanie Balmain pentru H&M

Până pe 5 noiembrie, data oficială de lansare a colecție Balmain pentru H&M, brandul a făcut publice fotografiile...