Facebook Pinterest Instagram

ROMANIAN DESIGN WEEK 2016

The Institute și ING Bank pregătesc cea de-a patra ediție a Romanian Design Week, unul dintre cele mai impresionante evenimente dedicate designului românesc!

În cadrul expoziției centrale din Piața Amzei, veți putea admira lucrările a 150 de designeri și arhitecți (expoziția centrală va fi deschisă publicului larg, începând cu 21 mai, între orele 10 și 22).

Ediția din 2016 va avea loc în perioada 20 mai- 05 iunie și va cuprinde atât expoziția centrală RDW, dar și o serie de evenimente colaterale, proiecte și evenimente tematice, petreceri, lansări, workshopuri și conferințe, precum și târguri sau expoziții capsulă.

Ca în fiecare an, expoziția centrală Romanian Design Week va aduce în atenţia publicului cele mai bune proiecte de design din ultimul an în domeniile: Arhitectură, Urbanism, Design de obiect, Design Hibrid, Design grafic şi ilustraţie, Design Vestimentar şi Design de produs.

Harta Romanian Design Week 2016 va cuprinde 50 de evenimente conexe care se vor derula pe parcursul celor 17 zile – conferinţe, expoziții, proiecţii sau ateliere, ce vor avea loc în diverse spații convenționale și neconvenționale, galerii de artă, studiouri de design, ateliere sau showroom-uri cu scopul de a promova designul și toate disciplinele acestuia.
Selecția lucrărilor a fost făcută de către organizatori, alături de un board de consultanți din care fac parte: Adrian Soare, Arhitect Partener SYAA, Domnica Mărgescu, director de modă Elle, Maurice Munteanu, editor de modă Elle, Mihai Gurei, director de creație și fondator Intro, Ovidiu Hrin, graphic designer și Ștefan Barutcieff, director de creație la Pilotfish, München.

Ca în fiecare an, expoziția centrală Romanian Design Week va aduce în atenţia publicului cele mai bune proiecte de design din ultimul an în domeniile: Arhitectură, Urbanism, Design de obiect, Design Hibrid, Design grafic şi ilustraţie, Design Vestimentar şi Design de produs.

„Suntem mândri să ne numărăm printre cele 100 de design week-uri ce sunt organizate în peste 60 de orașe din lumea întreagă, cu atât mai mult cu cât tocmai am participat la World Design Weeks Summit, în cadrul Trienalei de la Milano. Romanian Design Week a crescut în paralel cu această mișcare a evenimentelor de profil și suntem norocoși că inițiativa noastră s-a bucurat de entuziasmul, încrederea și suportul partenerilor care ne împărtășesc viziunea. Fără parteneri cel puțin la fel de ambițioși, fără curatorii care să fi crezut în misiunea noastră încă de la prima ediție, fără oamenii de creație care ne-au pus la dispoziție timpul și talentul lor, Romanian Design Week nu ar fi putut căpăta amploarea de care se bucură astăzi”, declară Andrei Gavrilă-Borțun, CEO The Institute.

Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia sunt țări invitate la cea de-a patra ediţie a Romanian Design Week.
“Parcările pot fi transformate în loturi construibile?”, ”Şantierele abandonate pot deveni cartiere urbane pline de viaţă?”, ”Cum arată arhitectura apicolă?”, „Cum atragem atenţia publicului asupra proceselor de planificare urbană şi cum convingem navetiştii să aleagă bicicleta în locul maşinii?” – toate aceste întrebări vor găsi un răspuns în cadrul “A Turn for the Better,” expoziţie ce recurge la cinci propuneri nordice de dezvoltare urbană create de arhitecţi, urbanişti şi activişti din ţările scandinave.

Expoziţia este prezentată cu sprijinul ambasadelor Danemarcei, Finlandei, Norvegiei şi Suediei în România, cu aportul financiar al Fondului Cultural Nordic.

Sursă: www.institute.roPrevious Post

Ubikubi lansează noua colecție de mobilier, lămpi și accesorii pentru casă

Next Post

Ghidul regulilor de dating din epoca victoriană cu Kate Beckinsale

Te-ar putea interesa și


More Story

Ubikubi lansează noua colecție de mobilier, lămpi și accesorii pentru casă

Ubikubi(brand 100% românesc de design și mobilier smart contemporan) își lansează o nouă colecție de mobilier, lămpi...