Facebook Pinterest Instagram

Pentru binele nostru

“Pentru binele nostru (adevărat) și pentru a fi în slujba oamenilor (împlinirea rostului tău pe lume) e nevoie de două calități: 1) să te mulțumești cu condițiile exterioare în care trăiești și 2) să fii mereu nemulțumit de starea ta sufletească . Să nu faci nimic pentru schimbarea stării tale exterioare și să-ți îndrepți toate forțele, să le concentrezi pentru a-ți desăvârși sufletul. Majoritatea oamenilor procedează însă invers : sunt permanent mulțumiți de sufletul lor și de ei înșiși și mereu nemulțumiți de starea lor, se străduiesc s-o îmbunătățească și dăunează astfel și mai mult sufletului. E un lucru foarte important mai ales că pentru binele meu, iar asta e lucrul esențial, dacă sunt mulțumit de exterior și nemulțumit de interior, țelul spre care îmi îndrept forțele stă în puterea mea; în situația inversă țelul spre care îmi îndrept forțele nu se află în puterea mea.(28 aprilie)” Lev Tolstoi, “Despre Dumnezeu și om. Din Jurnalul ultimilor ani (1907-1910)”

Cred totuși că dacă ne întoarcem spre interior și lucrăm cu noi și nălucile noastre, schimbarea va inunda și exteriorul iar evoluția pe verticală și gândirea verticală atrag inevitabil evoluția în plan orizontal. În altă ordine de idei nu poate fi decât sănătos să renunțăm la încercarea de a-l schimba pe celălalt și să ne concentrăm asupra reinventării noastre unde în loc să ducem o viață ca reacție la ce ni se întâmplă, să preluăm controlul, creindu-ne propria viziune și viață. Într-un final, problemele pe care le întâmpinăm au în ele un dar și anume acela că reprezintă de fapt oportunități de a fi creativi.

Andrey Remnev

Andrey Remnev

Igor Grabar

Igor Grabar

Malyukov

Malyukov

Mikhail Vrubel

Mikhail Vrubel

Tretyakov Gallery

Galeriile Tretyakov, Moscova

Anna Pavlova

Anna Pavlova

Volodymyr Orlovsky

Volodymyr Orlovsky

Alexandra Feodorovna

Împărăteasa Alexandra Feodorovna

Evgeny Lushpin

Evgeny Lushpin

Alexei Alexeivich Harlamoff

Alexei Alexeivich Harlamoff

Vladimir Makovsky

Vladimir Makovsky

Sursă foto: pinterest.com

 Previous Post

Rihanna pentru campania Balmain primăvară/vară 2014

Next Post

Alexander Skarsgard este provocator pentru Calvin Klein
More Story

Rihanna pentru campania Balmain primăvară/vară 2014

Superstarul internațional Rihanna, a devenit noua imagine pentru casa Balmain! "În fața aparatului de fotografiat, reușește...