Facebook Pinterest Instagram

Organic / Inorganic | A solo show by Laszlo Forray

Laszlo Forray, sau cum reducerea la esențial se obține printr-un singur scop, creația. Rezervat în gesturi, Laszlo surprinde prin sinceritate. O primește fără tăgadă și o redă fără a o adecva unor canoane. Stârnit de o scară a valorilor structurată de propriul trecut, unul multivalent și copleșitor, deschide spațiul formelor, ideilor și ființelor printr-o individualitate descoperită în peisajul augmentat al artei și în rezoluta ei interdisciplinaritate.

Organic / Inorganic | A solo show by Laszlo Forray
În încercarea de a cuprinde anvergura fără a scrie cu bătaie lungă, nu pot rata ceea ce l-a condus aici, fie că vorbim despre atipicul drum de început, studiind administrarea afacerilor și apoi politici de marketing, fie despre consultanța de afaceri în managementul industriei high-end fashion. Deschis către polivalență, produce și asigură direcția artistică în proiecte foto/video pentru o publicație ieșită din tipare, cu relevanță indie. În 2014, din nevoia de cultivare, alta decât cea autodidactă, se înscrie la Departamentul de Sculptură al Universității Naționale de Arte și este admis la clasa profesorului și sculptorului, Darie Dup.

Cu o expresie liberă, dar în același timp căutată, Laszlo problematizează paradigme socio-culturale într-un metalimbaj ce transcede rupturile de comunicare prezente între societăți.
De altfel, societatea în ansamblul ei este o temă recurentă în preocupările artistului. Fie că vorbim despre mutațiile, continuitatea sau regresul ei, Laszlo o abordează într-o funcție contemplativă, în care magia ritmurilor, suprafețelor, reliefurilor și materialelor produce obiecte închise în forma lor, dar nu și în mesaj.

Descărcare a unui surplus de energie vitală, parcursul lui Laszlo reunește în prezenta expoziție ludicul, ca manifest împotriva conștiinței cotidiene, presată de un sistem care se vrea a fi integrator și în care teroarea eficienței lezează identitatea, demnitatea, sinceritatea și cooperarea.

Formele sale își găsesc cea mai elevată expresie în multiplicitatea materialelor și în dominarea lor dezinvoltă, cu scopul de a constata, recunoaște și asuma variabilele organic/anorganic, asimilându-le dualismului impus de noua ideologie colectivă.

Oare noul sistem de operare permite întreținerea constantă a reflexului libertății?

Curator: Simona Abagiu

Vernisaj: Vineri, 23 iunie, ora 19:00
Program de vizitare al expoziției: Luni, 26 iunie – Vineri, 30 iunie

@

Institutul Maghiar din București, Str. Gina Patrichi (fosta Orlando), nr.8.

Pagina evenimentului aici!Previous Post

Bounty Fair#26 - ediție de vară - Târg de design românesc

Next Post

Bounty Fair#27 – ultima ediție de vară

Te-ar putea interesa și


More Story

Bounty Fair#26 - ediție de vară - Târg de design românesc

Te invităm la Bounty Fair#26 - ediție de vară, 17 – 18 iunie 2017, în frumoasa curte și grădină a Casei Universitarilor...