Facebook Pinterest Instagram

O poveste

O scurtă poveste despre…

Povestea spune că era odată o fată care, lovindu-se de greutățile vieții, a mers la tatăl ei să se plângă că nimic nu-i ieșea așa cum își dorește. Obosise să lupte fără a obține rezultatele pe care le aștepta. Nu știa cum să facă să meargă mai departe în viață pentru că se simțea epuizată. Avea impresia că de câte ori rezolvă o problemă, apărea alta.

Tatăl ei a ascultat-o atent și apoi a invitat-o să pregătească împreună micul dejun. Ajunși în bucătărie, el a luat trei oale și le-a pus cu apa la fiert. Când au început să fiarbă a pus într-una morcovi, într-una ouă și în cea de a treia cafea.

Le-a lăsat să fiarbă fără să spună nici un cuvânt. Doar îi surâdea fetei lui. Ea aștepta cu nerăbdare, întrebându-se ce voia să facă tatăl ei. După 20 de minute tatăl a stins focul, a pus ouăle într-un castron, morcovii într-o farfurie și a turnat cafeaua într-o ceașca.

Apoi a întrebat-o: “Draga mea, ce vezi aici?” .”Oua, morcovi și cafea”, a răspuns ea.

Atunci a îndemnat-o să atingă morcovii. Ea îi atinse și observă că erau moi. Apoi i-a cerut să curețe un ou de coajă și ea observă astfel că oul era foarte tare. Apoi i-a spus să guste din cafea. Curioasă, ea sorbi din lichidul parfumat apoi întreba: „Ce înseamnă toate astea, tată?”

Atunci el i-a explicat că toate cele trei elemente avuseseră de înfruntat aceeași adversitate: apa fiartă. Doar că au reacționat complet diferit: morcovii s-au înmuiat și au devenit ușor de sfărâmat, ouăle au devenit foarte tari, în schimb cafeaua a schimbat cu aroma ei apa.

“Cu care dintre acestea trei crezi că te asemeni tu?”, își întreba el fata. “Cand adversitatea bate la ușă ta, cum răspunzi? Ești ca un morcov aparent tare, dar când durerea te atinge te înmoi și-ți pierzi puterea? Ești asemenea oului, care începe cu o inimă maleabila și un spirit fluid, dar după un eveniment nefericit devine dur și inflexibil? Pe dinafara rămâi la fel, dar pe dinăuntru ai inima amară? Sau ești ca un grăunte de cafea? Cafeaua schimbă apa fiartă, elementul care îi cauzează durerea. Când apa ajunge la punctul maxim de fierbere cafeaua lasă cea mai bună aromă și savoare.”

o fata si o povesteo fata si o povesteo fata si o povesteo fata si o povesteo fata si o povesteo fata si o povesteo fata si o povesteo fata si o poveste

Sursă foto: pinterest.com

 Previous Post

Zac Posen primăvară 2014

Next Post

Cele mai hot tendințe de hairstyle de pe catwalk-ul New Yorkez, primăvară 2014

Te-ar putea interesa și


More Story

Zac Posen primăvară 2014

O primăvară romantică cu Zac Posen! Nu e nici o surpriză pentru Coco Rocha să defileze pentru cele mai mari case de modă...