Facebook Pinterest Instagram

Muzeul Bijuteriilor Regale din Alexandria, Egipt, se redeschide după o pauză de un an!

Peste 11 500 de artefacte apartinand familiei lui Mohamed Ali, fondatorul Egiptului modern, sunt expuse in acest muzeu.

alexandria museum

Muzeul Bijuteriilor Regale, situat în elegantul district Zizinya din Alexandria, Egipt, o splendidă construcție neoclasică, e pregătit din nou să primească turiști, după o pauză de un an. Muzeul include aproximativ 11 500 de artefacte, daruri și obiecte personale ale familiei și descendenților lui Mohamed Ali (1769-1849), guvernator al Egiptului și Sudanului.

Ministrul Antichităților din Egipt, Mohamed Ibrahim, afirmă că „Închiderea muzeului a constituit un mijloc esențial de protecție a colecțiilor împotriva jafurilor și distrugerilor de tipul celor care au avut loc la muzeul Minya.” Tot el afirmă și că muzeul se va deschide în iunie 2014, în urma unor lucrări minore de restaurare și a implementării unui sistem complex de măsuri de securitate. Sistemul de iluminare a fost, de asemenea, mult îmbunătățit.

Colecția include un set de șah de lux, aparținând lui Mohamed Ali, un serviciu de cafea din argint, decorat cu modele complicate din aur, un set de pahare din aur decorate cu 977 de diamante și un numar considerabil de medalii și decorații. Cutiile de cosmetice și bijuterii găzduite de colecție au fost realizate începând cu secolul al XVIII-lea. Printre obiectele cele mai apreciate de public sunt creațiile de început de secol XX ale caselor de bijuterii Boucheron și Van Cleef&Arpels.

Vizitatorii pot admira de anul acesta o nouă serie de seturi aparținând familiei lui Mohamed Ali, recent descoperite în vistieria Băncii Centrale a Egiptului, închise timp de șase decenii, afirmă Ahmed Sharaf, directorul sectorului dedicat muzeelor din cadrul Ministerului Antichităților.

Cairo Jewelry Museum

Printre exponatele notabile se numără și un set de bijuterii ale surorilor regelui Farouk (penultimul rege al Egiptului și Sudanului, ce a trăit între 1920-1965), prințesele Fawzia și Fayza, precum și un set de bijuterii de inspirație indiană, aparținând reginei Nariman, cea de-a doua soție a regelui Farouk.

Clădirea muzeului a fost ridicată ca reședința regală de vară a familiei lui Zeinab Fahmi, soția unui succesor al lui Mohamed Ali. Construcția de două etaje, încheiată în anul 1923, a fost supusă ulterior unor modificări: fiica prințesei Zeinab Fahmi, Fatemah Al-Yahraa, a adăugat o nouă aripă clădirii, în vreme ce unchiul său matern, un arhitect italian ce a proiectat și gara Sidi Gaber din Alexandria, a creat designul interior al palatului.

În anul 1986, Hosni Mubarak a desemnat clădirea, prin decret, drept muzeu pentru bijuteriile regale. În 1994 și 2005, clădirea a fost restaurată, întrucât timpul începuse să își pună amprenta asupra ei. În 2013, muzeul a fost închis datorită conflictelor ulterioare revoluției din 30 iunie din acest stat.

Muzeul Bijuteriilor Regale din Alexandria

Muzeul Bijuteriilor Regale din Alexandria

Sursă foto: googleimages.com

 Previous Post

Hot pick: Fete cu strungăreață

Next Post

Cele mai cool coafuri cu breton din istorie

Te-ar putea interesa și


More Story

Hot pick: Fete cu strungăreață

Le-ai văzut până acum măcar o dată în revistele de modă celebre, fetele cu strungăreață ca Georgia May Jagger,...