Facebook Pinterest Instagram

Movie Alert: The killing of a sacred deer

Pe Colin Farrell şi Nicole Kidman îi vazusem cu o săptămână înainte în The Beguiled, un film aproape la fel de intrigant precum The Killing Of A Sacred Deer. Roluri puternice şi personaje enigmatice în ambele producţii. Vom face această recomandare de film, fără a oferi detalii legate de scene ori de scenariu. Este un film al regizorului de origine greacă, Giorgos Lanthimos, un film care îţi creează disconfort şi repulsie, care se foloseşte de sexualitate într-atât încât să înţelegi natura degradantă a umanului.

recenzie de film The killing of a sacred deer

The killing of a sacred deer

Amprenta pe care o lasă este greu de înlăturat, fiind încărcat cu situaţii despre moralitate, simbolism şi metafore. Suspansul este continuu. Comunicarea dintre personaje este elementară, aproape fragmentară, întrucât ai impresia că îţi scapă ceva, când de fapt fiecare cuvânt este atent clădit pentru a construi fiecare caracter.
Personajul principal, deşi aparent echilibrat şi poziţionat în grandoarea succesului social şi profesional, este un om plin de lacune, patetism, lipsă de onestitate şi asumare. Trăsături ce rezultă şi din simbolistica mâinilor lui. De o fineţe aparentă şi apreciată în jurul său, în realitate se descotorosesc de sânge şi experienţe oripilante din copilărie.
recenzie de film The killing of a sacred deer

The killing of a sacred deer

 Există trimiteri religioase şi un personaj care are măsura justiţiei şi propriul set de valori. Dar pentru a îşi pleda partea de adevăr ajunge la scene tragice, greu de urmărit.
recenzie de film The killing of a sacred deer

The killing of a sacred deer

Titlul pleacă de la un mit vechi grecesc, unde un personaj omoară accidental o căprioară sacră şi preţul pe care va trebui să îl plătească este în sânge. Putem aprecia originalitatea acestui film, chiar şi pentru faptul că ne face să destestăm fiecare personaj, ne debusolează şi ne dezgustă, ne reaminteşte că psihicul uman îşi conţine propria elasticitate.
Nu vă putem dori vizionare plăcută, ci o anume disponibilitate de a urmări un context repugnant.

Sursa foto&video: youtube.com, googleimages.com







Previous Post

Colaje semnate Irina și Silviu Szekely

Next Post

Pin-up icon: Bettie Page





Te-ar putea interesa și


More Story

Colaje semnate Irina și Silviu Szekely

Îmi este greu să scriu depre chestiuni artistice cu care mă identific atât de mult. Este ca şi cum aş vorbi despre...