Facebook Pinterest Instagram

Măști faciale home made iarna

Încă din antichitate, folosirea măștilor faciale este una dintre cele mai răspândite tratamente de înfrumusețare de pe mapamond.

În timpurile străvechi, femeile nobile obișnuiau să folosească multe soluții exotice pe față, pentru ași menține tenul cât mai mult timp, mătăsos și frumos.

În Nord societățile tradiționale, foloseau grasimile animale și uleiul de pește pentru protejarea tenului contra aerului rece și uscat de iarnă.

În prezent, măștile faciale naturale sau home made sunt încă populare în rândul femeilor. Pentru cele care vor să evite produsele comerciale pline de chimicale, calea remediilor home made este cea mai bună soluție.

Continuați lectura cu câteva rețete de măști faciale, ușor de făcut în casă, pentru femeia modernă din zilele noastre!

1. Mască cu Avocado

perfectavocado

Masca cu avocado este perfectă pentru trenul uscat, care tinde să se irite pe perioada iernii.

Trebuie doar să: tai avocado-ul pe din două, apoi să pasezi pulpa fructului cu o furculiță, adaugi un pic de ulei de măsline extra virgin, apoi întinzi pasta formată pe față.

Această mască hrănitoare o să ofere tenului tău o gamă variată, dar necesară, de minerale, vitamine, antioxidanți și agenți de emolienți necesari pe timpul iernii.

2. Mască cu lactate

Masca cu lactate este o variantă simplă și eficientă pentru tratarea tenului cu aspect obosit.

Aplică un pic de iaurt, lapte bătut, smântână sau chefir, evitând zona din jurul ochiilor. Lasă compoziția să acționeze timp de 10-15 minute, apoi clătește cu apă rece.

Masca cu lactate, înmoaie, întinerește și restaurează pH-ul natural al pielii, deci, protejându-l astfel de efectele negative ale aerului rece de iarnă.

3. Mască din albuș de ou

ou

Masca din albuș de ou este potrivită pentru tenul gras cu pori deschiși.

Întinde pe față un albuș de ou batut bine, apoi lasă-l să își facă efectul timp de jumătate de oră. Nu uita să clătești după ce a expirat timpul.

Tipul acesta de mască are efect revigorant și strânge porii, dând tenului gras un aspect mult mai sănătos. Masca cu albuș aplicată iarna, formează o barieră naturală de protecție împotriva gerului și viscolului.

4. Mască cu ovăz

ovaz

Masca cu ovăz este recomandată celor care caută un remediu pentru tenul deja afectat de vântul rece de iarnă. Amestecă în proporții egale, fulgi de ovăz simpli, gălbenuș de ou și miere.

Aplică mască pe față și rămâi cu ea timp de 20 de minunte, apoi clătește cu apă călduță. După acest tratament facial, tenul tău va fi foarte fin și va avea un aspect proaspăt.

5. Mască cu banane

banana

Dacă iarna, ai tenul mai sensibil decât în mod normal încearcă să-l ocrotești cu o mască facială cu banane. Pasează și amestecă banana cu frișcă proaspătă apoi întinde pe față și lăsa-le timp de 30 de minute. Masca cu banane are ca efect, hrănirea și hidratarea tenului, uitând de vremea urâtă de afara!

Sursa: ALL WOMEN STALKPrevious Post

Stilul vestimentar al lui Ryan Gosling

Next Post

Povestea bradului de Crăciun

Te-ar putea interesa și


More Story

Stilul vestimentar al lui Ryan Gosling

De ce ne place Ryan Gosling? Simplu! pentru că este un actor tânăr, foarte apreciat dar și un cântăreț talentat. Ryan...