Facebook Pinterest Instagram

Marcel Wanders și umorul viziunii opulente

Supranumit Lady Gaga al design-ului de mobilă și decorațiuni interioare, olandezul Marcel Wanders uimește prin viziunea sa fantezistă și estetica kitschului!

022-marcel-wanders-theredlist

Wanders adoră să lucreze cu liniile simple, asociindu-le ornamentelor exagerate pentru a reda pasiunea sa pentru stilul sofisticat.

Talentatul designer a înființat în 2001 alături de Casper Visser, Moooi ( cuvânt din olandeză care înseamnă frumos- iar cel de-al treilea ‘o’ simbolizează un plus de valoare în termeni de frumusețe și unicitate ), un loc destinat design-ului de produs, a obiectelor iconice și a pieselor de mobilă originală.

Iată câteva dintre proiectele semnate de Marcel Wanders:

Mira Moon by Wanders & Yoo

marcel_wanders_revista_civilizatia

Inspirat de o legendă din mitologia chinezească, de Zeița Lunii a Imortalității, Marcel Wanders a reușit să creeze un cadru de poveste cu accente contemporane pentru hotelul Mira Moon.

marcel_wanders_revista_civilizatia

marcel_wanders_revista_civilizatia

marcel_wanders_revista_civilizatia

Pasionat încă de mic de design, Marcel și-a propus să urmeze această cale și să devină cea mai bună variantă a sa din acest domeniu.

„Designul înseamnă să transformăm lucrurile cotidiene în niște lucruri pe care iubim să le facem zilnic. Este abilitatea de a face din ceva foarte simplu în ceva elegant. Să reușești să schimbi o zi obișnuită într-una  fabuloasă!”

marcel wanders

„Designul este una dintre cele mai importante metode de comunicare, este o limbă internațională care vorbește despre cum ne bem ceaiul împreună, cum mâncăm un sandwich împreună, cum stăm pe canapea, într-un cuvânt cum facem lucrurile mărunte. Cred că din acest motiv, îmi place atât de mult designul.”

marcel wanders

marcel wanders revista civilizatia

Casa Son Vida Vanity

marcel wanders

„Din punctul meu de vedere, diferența dintre artă și design constă în definițiile date de diverși oameni. Pentru mine există o cutie mică pe care unii o numesc design și alta pe care scrie, artă. Eu nu intru în nici una din ele….eu mă aflu în altă parte, într-o lume unde există o mulțime de cutii”

Reședință privată din Amsterdam

marcel wanders

private_residence_amsterdam__21__625x938

marcel wanders

12interiors_07residenceamsterdam_image4_625x417

private_residence_amsterdam__23__xl_625x938

„Îmi doresc să creez obiecte care să reziste în timp, durabilitatea este cuvântul cheie în design. Trăim vremuri în care ecologia trebuie să poarte un rol important. De aceea atrag atenția asupra faptului că, problema principala a unui obiect nu este durabiltatea sa ci mai degrabă, din cauză că nu ne mai place, nu se mai asortează cu pereții casei…așa că vorbim despre o problemă psihologică. Obișnuim să transformăm foarte repede, în mintea noastră un lucru, într-un lucru vechi. De aceea mi-am propus de mulți ani, să dezvolt în lumea designului, un simț al respectului față de timp, față de lucrurile din alte vremuri.

marcel wanders

marcel wanders revista civilizatia

06-marcel-wanders-crochet-chair

marcel wanders

020-marcel-wanders-theredlist

marcel wanders revista civilizatia

„Legile designului spun clar, ce creezi acum trebuie să fie pentru acum, pentru viitor, însă eu sunt de părere că e o idee stupidă.  Lucrurile pe care le concepi acum sunt undeva între trecut și viitor și ar trebui să se întâlnească în prezent. Creațiile mele trebuie să se afle undeva între mama mea și fiica mea, pentru că eu aici trăiesc!”

Villa Moda

villa moda marcel wanders

Kameha Grand Bonn

marcel wanders revista civilizatia

Hotel Andaz Amsterdam

marcel wanders revista civilizatia

Reședință privată în Jakarta

12_interior_09_haryarda_01_625x391

 12_interior_09_haryarda_02_625x391

 Sursă foto&video: pinterest.com, www.marcelwanders.com, googleimages, vimeo.com







Previous Post

Throwback Thursday: Colecția Les Ailes by Ingrid Vlasov SS 2012 Paris Fashion Week

Next Post

Borderlines Colecția Capsulă F/W 2014-2015 by Antoanelle





Te-ar putea interesa și


More Story

Throwback Thursday: Colecția Les Ailes by Ingrid Vlasov SS 2012 Paris Fashion Week

“Les Ailes” s-a intitulat colecția pret-a-porter semnată de designerul român, Ingrid Vlasov, care a fost prezentată...