Facebook Pinterest Instagram

Lifturile din Porsche Design Tower

Lifturile din Porsche Design Tower propun urcarea atât mașinii cât și a soferului sub acoperișul aceluiași apartament luxos.

Dacă vă considerați mașina o operă de artă, acum o puteți admira chiar în sufragerie… asta dacă locuiti intr-unul dintre apartamentele cu vedere spre ocean, din Miami, in turnul marca Porsche Design.

Marca Porsche Design și-a facut simțită prezența în arhitectură, propunând reinventarea termenului drive-in, prin utilizarea unui sistem de trei lifturi care conduc autoturismul împreună cu șofer direct în casă.

porschedesigntower

porschedesigntower

porschedesigntower

Cele trei lifturi din stică, stabilite în centrul complexului de apartamente în valoare de 560 milioane dolari. Parcarea automatizată în garaj există de ceva vreme în peisaj, însă cea cu șoferul inclus este cu totul nouă.

Când un locatar intră cu mașina în complex, aceasta este scanată și intră pe un suport rotativ. Cu motorul închis, suportul aliniază mașina cu liftul și folosește un braț robotic pentru a poziționa-o în interior. Un sistem de scanare cu laser asigură brațul pentru evitarea zgârieturilor accidentale.

Odată ce mașina ajunge la etajul dorit, brațul robotic o poziționează în spațiul de parcare din interiorul apartamentului, iar șoferul este liber să coboare direct în fața ușii.

Întreaga operațiune durează între 45 și 90 secunde, timp în care vă puteți bucura de o vedere panoramică a ocenaului din spatele volanului, în timp ce liftul vă urcă spre casă.

porschedesigntower

porschedesigntower

porschedesigntower

porschedesigntower

porschedesigntower

porschedesigntower

Proiectată în colaborare cu Sieger Suarez Architectural Partnership, clădirea este dotată cu toate elementele la care v-ați aștepta: restaurant privat, sală de fitness, spa, piscină, concierge dedicat locatarilor și autoturismelor. Dacă să vă admirați mașina prin sticla care desparte apartamentul de garaj nu vă ajunge totuși, o puteți urmări cum urcă seara, alături de valetul care v-o aduce direct la ușă.

Prețurile sunt deasemenea pe măsura așteptărilor, încadrându-se între 4,5 și 25 milioane dolari. În ciuda costurilor ridicate, Dezer Development rapoartează că peste 50% din cele 132 de apartamente deja au fost vândute.

Construcția este programată pentru livrare în 2016.

Sursă: gizmag.com


Previous Post

Gucci Resort 2014

Next Post

Accesoriu spectaculos: Ear Cuffs by Dries Van Noten

Te-ar putea interesa și


More Story

Gucci Resort 2014

Pentru colecția Gucci resort 2014, Frida Giannini a avut-o ca muză pe Jerry Hall în vacanță în Rio de Janeiro, undeva...