Facebook Pinterest Instagram

Kinofest 2014, editia a VIII-a

Kinofest este primul și cel mai important festival de film digital din România (și unul dintre cele mai importante din Europa Centrală și de Est)!

Competiția de film are trei secțiuni (Animație, Ficțiune, Micromovie), cu jurizare distinctă. Premiile sunt: Cea mai bună Animație, Cel mai bun film de Ficțiune, Cel mai bun Micromovie și dacă bugetul ne va permite, vom mai avea încă două premii: Premiul Juriului la Animație și la Ficțiune.

Între 26 și 28 septembrie, vino la Cinemateca Union, Energiea Pub, centrul cultural independent Carol 53 și Gradina cu filme să vezi tot ce e mai bun în domeniul digital: peste 200 de scurtmetraje premiere în România, dintre care 67 în competiție, programe de filme germane, filme spaniole, filme japoneze (o selecție de 3 ore din festivalul Short Shorts Film Festival&Asia 2014), producțiile celor mai bune școli de animație franceze (Gobelins si ArtFx) și multe altele.

afis_Kinofest_2014__net

La fel ca anul trecut, competiția de Micromovie are loc (chiar acum) online pe www.kinofest.com. Între 1 și 28 semptembrie, filmele finaliste sunt disponibile pentru vizionare pe internet și pot fi votate de public, iar filmul care adună cele mai multe aprecieri este desemnat câstigator.

Competițiile de Animație (32 de filme) și Ficțiune (20 de filme) vor fi proiectate la Cinema Union și jurizate de profesioniști.

Juriul de animație: Cristina Zaharia (critic de film si senior editor de cinema Port.ro), Radu Tinc (art director MEKA Creative Open Space, grafician si animator), Bogdan Lazar (director de animatie si co-proprietar la Golem Studio), Eugen Erhan (desenator), Andrei Cotrut (desenator).

Juriul de ficțiune: Mihai Fulger (jurnalist și critic de film, redactor-șef la Cinemateca Română), Cătălin Saizescu (regizor de film), Toma Cuzin (actor), Claudia Moțea (actor și scenarist), Diana Metiu (scenograf și profesor). În selecția oficială de filme sunt prezenți patru autori români: Cristina Grosan („O vacanță la mare”) în competiția de Ficțiune, Andrei Nicolae („Space Boy and Space Dog”) la Micromovie iar în secțiunea Off Competition Cristina Dalea („Just One More”) și Maria Pla („No Way Entry”).

Kinofest este un proiect cultural românesc, original, realizat de Asociația Kinofest.

Cu spijinul Centrului Național al Cinematografiei

Parteneri: British Council, Goethe-Institut Bucuresti, ANF, Kiss FM, Zile si Nopti, Apa Nova, 220.ro, IQADS, Aimee, Temple Media

Parteneri media principali: Digi 24, Digi Film, „Ca-n filme”

Parteneri media: CinemaRX, Modernism.ro, Cinefan.ro, Spectacular, Gens du Bien, Yotransfer.ro, B356.ro, IQool, Creionetica

Program KINOFEST 2014

program kinofest 2014

Sursă: http://kinofest.com/ro/

 Previous Post

Fashion tips: Cum să porți ghetele până la gleznă

Next Post

Noaptea Cercetătorilor 2014

Te-ar putea interesa și


More Story

Fashion tips: Cum să porți ghetele până la gleznă

Ghetele până la gleznă, sunt printre cele mai importante accesorii ale acestei toamne! E drept că ghetele sau cizmele...