Facebook Pinterest Instagram

Iubitorii de soia pot avea probleme cu fertilitatea!

Un studiu recent arată că fertilitatea bărbaților poate fi afectata de consumul exagerat de soia și al produselor derivate din aceasta.

Bărbații vegetarieni, care preferă proteinele din soia, trebuie să se mai gândească un pic dacă vor să facă un copil. Chiar și consumul moderat al unor produse pe bază de soia ii poate afecta, prin scăderea calității și cantității spermatozoizilor.
De vina se pare că sunt isoflavonii, care influențează în cazul femeilor, producția de estrogen. În sprijinul acestei teorii vin testele pe animale, care au evidențiat legătura între isoflavoni și infertilitate.

soia

Un studiu făcut pe bărbați care consumă alimente pe bază de soia, condus de Dr. Jorge Chavarro de la scoala publică de sănătate Harvard din Boston, a ajuns la următoarele concluzii:

Asocierea între consumul de soia ca fiind neprielnic și calitatea spermei, este mai strânsă în cazul bărbațiilor supraponderali sau în cazul celor care suferă de obezitate. Corpul unui bărbat care are o greutate în limitele normalului, produce mai puțin estrogen decât un bărbat supraponderal.

Deasemenea bărbații care au prezentat o calitate superioară a spermei, sunt mai expuși riscului decât restul.  ‘Bărbații care produc o cantitate normală sau ridicată de spermă, având o calitate bună, sunt mult mai expuși decât cei care au prezentat indici scăzuți.’ a ținut să declare Dr. Chavarro.

Sursa imagini: GOOGLE IMAGESPrevious Post

Despre Revelion

Next Post

Cocktail afrodisiac

Te-ar putea interesa și


More Story

Despre Revelion

Cuvântul “revelion” este un termen de origine franceză, réveillon, un derivat de la réveil și se traduce în română...