Facebook Pinterest Instagram

Interviu Fashion Stylist Oana Bărăgan

Fashion stylist Oana Bărăgan ne-a atras atenția cu mai multe proiecte de succes și cu înclinația ei naturală către frumos.

 

OANA BARAGAN FASHION STILISTOana a lucrat ca visual merchandiser pentru branduri internaționale de renume precum: H&M, Mango, Victoria 46, MAX&Co., dar și ca fashion stylist alături de Alin Dobrin, Costin Spaz Nicolae sau Natalia Cantir.

 Iată dialogul ei cu Civilizatia:

Civilizația: Povestește-ne un pic despre ce te-a determinat să îți dorești să fii fashion stylist?

Oana Bărăgan: Primele idei despre acest domeniu s-au conturat în urmă cu 10 ani când a trebuit să mă angajez și am ajuns în retail. Pe vremea aceea nu știam mare lucru despre modă, tendințe, siluete, proporții și cum pot fi ele aplicate în viața reală. Aveam în schimb dorința de a cunoaște cât mai multe, pasiunea pentru prezentările de modă și un background artistic. Am fost promovată în două săptămâni de la angajare pe postul de Visual Merchandiser după ce am colaborat pe partea de indoor și vitrine pentru deschiderea unui magazin cu un reprezentant al companiei franceze. Și acum îmi amintesc de primele momente de entuziasm când ținutele propuse de mine pe manechini au fost cerute și cumpărate. Totul a venit natural pe parcursul anilor, am început să particip în organizarea prezentărilor de modă autohtone, am deschis peste 20 de magazine, am lucrat cu branduri mass-market și de lux, am schimbat foarte mulți manechini și am început să cunosc detalii și subtilități extrem de utile în acest domeniu.

Recent am început să mă implic în proiecte și în afara programului, realizând faptul că nu pot renunța la pasiunea pe care am dezvoltat-o în toți acești ani.

Preferații mei sunt Dolce e Gabbana, Valentino, Saint Laurent și Gucci.

C: Ce te inspiră? Ai vreun designer, artist sau model care să îți servească drept muză?

O: Cea mai mare parte a materialelor o gasesc pe Internet: site-uri de reviste, blog-uri, newsletter-uri, Facebook. Apoi folosesc informațiile pe care le primesc de la brand-urile cu care lucrez, ca sugestii de prezentare și sursă de inspirație cu grad ridicat de aplicabilitate. Și cum tendințele în modă se schimbă de la sezon la sezon, desigur că urmăresc cu mare interes prezentările internaționale de modă. Preferații mei sunt Dolce e Gabbana, Valentino, Saint Laurent și Gucci. Ca modele le prefer pe Bianca Balti și Jessica Stam, iar ca muze aș alege Brigitte Bardot și Ava Gardner.


C: Ce ți-ai propus să reușești ca fashion stylist?

O: Visul meu este să lucrez cu cele mai bune reviste de la noi și cei mai talentați oameni în domeniu. O altă dorință ar fi aceea de a colabora cu persoane cărora timpul nu le permite să își organizeze ținute pentru evenimente sau viața de zi cu zi.

C: Cu cine ți-a plăcut cel mai mult să lucrezi?

O: Alin Dobrin și Cristina Garganciuc de la Cristal Studio, Natalia Cantir, Natalia Kiselev, Stela Badea, Irina Mihaiță, Costin Spaz, Camelia Căpitanu, Adriana Bexa, Caffe D’Arthe și brand-urile de lux (în calitate de VM).

C: Cu cine și-ar plăcea să colaborezi pentru o ședință foto?
O: Din țară, aș îndrăzni să spun Marius Bărăgan, Alexandru Abagiu și Sorin Strătulat. Din străinătate îi apreciez enorm pe Dana și Stephane Maitec ca forografi și Toni Kalin ca hair stylist.

C: Cum te pregătești pentru o ședință foto? Ai vreun ritual anume?

O: Încep prin a studia tema ședinței, apoi îmi fac o idee despre ținutele pe care le voi alege. Urmează partea de organizare propriu-zisă când stabilim o zi în care aleg ținuta și probez modelul. În ziua shooting-ului am grijă de produse și mă implic în procesul de transformare al modelului. Ador să lucrez cu muzică pe fundal – mă inspiră!

În ziua shooting-ului am grijă de produse și mă implic în procesul de transformare al modelului.


C: Dream team? Îți vine în minte vreo listă cu make-up artiști, hair stiliști sau fotografi pe care îi adori?

O: De la noi ar fi cei pe care i-am menționat mai sus, iar din străinătate aș putea visa la o ședință foto alături de Mario Testino, Steven Meisel sau Mert & Marcus ca fotografi, Pat McGarth sau Charlotte Tilbury – make-up artists – Andy LeCompte – hair stylist – și Monica Bellucci, Kate Moss sau Victoria Beckham ca modele.

C: Fotografiile alb-negru sau color?

O: Ambele în egală măsură.

C: Minimalism sau opulență?

O: Minimalism ziua, opulență seara.

C: Grunge sau punk?

O: Influențele sunt binevenite.

C: Vogue UK sau Vogue IT?

O: Vogue în general.

C: Ne apropiem de final. Sper că te-ai simțit bine alături de noi și îți mai punem o ultimă întrebare: Ce planuri de viitor ai?

O: Încerc să acord și mai mult timp proiectelor de acest gen și îmi doresc să împart experiența mea cu cât mai mulți oameni, ajutându-i să învețe cum să se pună în valoare corect din punct de vedere vestimentar.

Mulțumesc pentru interviu, vă apreciez și vă doresc să aveți cât mai multe realizări pe viitor!

Puteți urmări activitatea Oanei pe pagina ei de facebook: www.facebook.com/Oana.Baragan2.

 

 Previous Post

Concurs: The Coffee Shop te premiază cu un espressor

Next Post

Hot Video Pick: Lana Del Rey- West Coast

Te-ar putea interesa și


More Story

Concurs: The Coffee Shop te premiază cu un espressor

The Coffee Shop, paradisul iubitorilor de cafea îți face cadou un espressor Cafés Richards și 24 de capsule cu cea mai bună...