Facebook Pinterest Instagram

Încondeierea ouălor, meștesug la rang de artă

Încondeierea ouălor are un loc cu totul special în arta românească!

Dă click pe imagine din titlu pentru a deschide galeria foto!

Încă actuală, arta încondeierii există și astăzi în România. Regulile de compoziție, tematica motivelor și coloritul se regăsesc în arta populară românească iar înroșitul ouălor rămâne simbolul sărbătorilor pascale.

Forme de adorarea a oului sunt răspândite în lumea întreagă fiind folosit în ritualuri de înnoirea timpului. Atât egiptenii cât și romanii vopseau ouăle în roșu și le dăruiau primăvară pentru a marca renașterea naturii.

Roșu este considerată culoare purificatoare ce simbolizează focul iar prin ea oamenii protejau partea bună din ou (oul ca purtător și de bine și de rău).

În creștinism, oul roșu înseamnă sângele lui Iisus Hristos vărsat pe ouăle puse la baza crucii de către Maria Magdalena, reprezentând sacrificiul făcut de Iisus pentru iertarea păcatelor noastre.

Încondeierea ouălor sunt o mărturie a datinilor și credințelor pascale iar artiștii români de pretutindeni pun în practică în fiecare an această tradiție minunată!

Sursă foto: pinterest.com, googleimagesPrevious Post

Accesorii de păr by Jennifer Behr

Next Post

Designer român: Alexandra Abraham

Te-ar putea interesa și


More Story

Accesorii de păr by Jennifer Behr

Dacă nu ai auzit incă de Jennifer Behr, e timpul să o faci! Behr este unul dintre cel mai apreciat designer de accesorii...