Facebook Pinterest Instagram

În 2017…regăsește-ți strălucirea interioară!

În ultimii ani, librăriile abundă de informații de self-help, despre cum să te descoperi, să te apreciezi și să te prețuiești tu pe tine. Deși intens mediatizat de psihologii și de trainerii de dezvoltare personală americani, îndemnul e străvechi. Îl regăsim la greci (cunoaște-te pe tine însuți), în tradiția creștină (dacă ai două cămăși, una să o dai aproapelui tău, așadar nu trebuie să dai din sacrificiu, ci din prea-plin) sau în cea budistă (cauzele reale ale fericirii pot fi stăpânite doar atunci când ne stăpânim propria minte, interiorul creând exteriorul). Deci, oriunde am cerceta, tot la ideea de lucrul cu sine ne întoarcem.

În acest sens, iată patru modalități practice prin care îți poți cultiva gradina interioară a sinelui tău, pentru ca abia mai apoi să strălucești și să îi poți ajuta cu adevărat pe cei din jur. Iar dacă urmatoarele îndemnuri ți se par total străine, dă-ți permisiunea de a experimenta și ține minte că poți începe oricând. Să ai un an magnific!

  1. Creează-ți conștient anul

Este o idee recent vehiculată în psihologia cuantică, conform căreia tot ceea ce energizezi prin atenție, devine realitate. Ia-ți o agendă de lucru pentru acest nou început și notează Lista Anului cu obiective clare. Poți să și visezi, însă e mai eficient să notezi, în loc de fantezii, scopuri măsurabile, vizibile, măsurate în etape mici, concrete, care iți vor crește stima de sine. Acordă-ți timp și scrie-le cu rabdare și cu dăruire, și mai ales imaginează-ți cum te vei simți cand ele se vor îndeplini. Dă-ți voie să iți imaginezi starea respectivă! Psihologia cuantică și neuroștiința arată ca scrisul conștient este ca o amprentă trimisă universului, care se va întoarce la tine materializată mai devreme sau mai târziu, în funcție de cât de conștient ai fost când ai stabilit obiectivul.

  1. Tot în agendă….

Autoanalizează-te. Pune-ți în scris următoarele întrebări esențiale: Ce vreau eu de fapt acum? De ce am eu nevoie pentru a fi în echilibru? Care sunt resursele mele pentru a fi în echilibru? Care sunt slăbiciunile mele prin care redevin vulnerabil? Din ce motiv fac anumite lucruri – pentru aprecierea altora sau pentru creșterea mea interioară?

După ce iți vei fi răspuns în scris, vei ști pe ce dimensiuni ai de lucru pentru a fi cu adevărat împlinit: personal (tu cu tine), afectiv (în cuplu), familial, profesional, social și…spiritual. E necesar să ne concentrăm pe fiecare din aceste dimensiuni, pentru a înflori cu adevărat.

  1. Renunță la dramă!

Continuăm cu starea de conștiență. Propune-ți să abordezi relațiile într-o manieră sănătoasă și stabilind anumite granițe, renunțând la codependență, sacrificiu și alte maniere de a nu te valoriza. Ajută-i pe cei din jur atât cât poți și amintește-ți adevărul simplu conform căruia când spui un “nu” cinstit (în locul unui “da” din obligație), îi dai celuilalt ocazia să experimenteze, să-ți recapete încrederea în forțele proprii, așadar abia atunci îl ajuți cu adevărat. Mai mult, crede că meriți să ai prietenii noi și armonioase care să iți îmbunătățească viața și să fie bazate pe iubire și onestitate. În cazul în care tiparele prieteniilor tale din trecut au fost disfuncționale și te-au tras în jos, este bine să faci efortul conștient de a cultiva numai oameni care lucrează cu ei înșisi pentru a-și dezvolta potențialul.

  1. Schimbă! Schimbă! Schimbă!

Tot neuroștiința afirmă din ce în ce mai răspicat : creierul, pentru a se menține activ, are nevoie de schimbare. Străduiește-te ca în fiecare zi să introduci ceva creativ în rutina ta, de la locul/modul în care iei masa, până la culorile de pe birou. Mai departe, îndrăznește să adopți o altă linie directoare în garderobă. Consultând revista noastră și alegând cu ce rezonezi, adoptă un leitmotiv al garderobei în 2017, ca un liant, indiferent de anotimp. Te vei simți ca un creator și îi vei da creierului de treabă, pentru a avea o viziune proaspătă și coerentă în același timp. Continuă alegând o modalitate diferită de a petrece timpul liber, un nou tip de sport, un curs nou, orice care te bucură și iți crește sufletul.

Gândește starea de bine, de creativitate și de joacă și apoi acționează, pentru a o chema în viața ta. O dată experimentată, va deveni un adevăr al tău și vei ști că prețuindu-te tu pe tine devii cu adevărat arhitectul propriei realități.

Astronomy by Taylor Allen

Astronomy by Taylor Allen

rezolutii pentru noul an

Astronomy by Taylor Allen

rezolutii pentru noul an

Astronomy by Taylor Allen

rezolutii pentru noul an

Astronomy by Taylor Allen

rezolutii pentru noul an

Astronomy by Taylor Allen

Sursă foto: www.taylorallen.co/seriesPrevious Post

Max Mara PRE Fall 2017

Next Post

Designeri români de succes

Te-ar putea interesa și


More Story

Max Mara PRE Fall 2017

Orașul poate fi un loc periculos dar în același timp poate fi și locul unde poți reuși! Max Mara își propune prin...