Facebook Pinterest Instagram

Google o sărbătorește astăzi pe multitalentata Hedy Lamarr

Născută de pe 9 noiembrie la Viena, Hedy Lamarr sau „cea mai frumoasă femeie din lume” așa cum a fost numită odată, a fost o actriță de film controversată dar și inventator!

Astăzi faimoasa Hedy ar fi împlinit 101 ani iată mai jos omagiul adus de Google:

Ce nu știai despre Hedy Lamarr :

1. Numele său real este Hedwig, Hedwig Eva Maria Kiesler. Tătăl său a fost bancher iar mama sa, pianistă originară din Budapesta provenind dintr-o familie evreiească de burghezi. Hedy a murit la vârsta de 85 de ani în 2000.

hedy lamarr omagiata de google

2. Rolul său din filmul ceh, Ecstasy din 1933 a fost unul controversat întrucât Hedy a fost prima actrița ce care a simulat orgasmul într-o peliculă non pornografică. Filmul a fost interzis în multe țări, inclusiv în multe state din America.

hedy lamarr omagiata de google

3. Lamarr și-a schimbat numele după ce a fugit cu soțul său, Friedrich Mandl (un magnat bogat din domeniul militar) și s-a stabilit în America. Se pare că Mandl era extrem de posesiv, New York Times declarând într-o știre că acesta a cumpărat un număr impresionant de copii ale filmului Ecstasy, pentru a se asigură că nu îi va vedea nimeni expresia nevestei sale în timpul scenelor de sex.

hedy lamarr omagiata de google

4. Plictisită de actorie, Hedy a patentat o metodă tehnologică – denumită „Secret Communication System” (sistem de comunicare secretă). Alături de compozitorul George Antheil, Hedy Lamarr, inspirată de modul de funcţionare al pianului, a inventat tehnologia denumită „modulaţie prin spectrul de răspândire cu salturi de frecvenţă”. Metodă care stă și astăzi la baza sistemului Wi-Fi și Bluetooth.

hedy lamarr omagiata de google

5. În 2014, Hedy Lamarr a fost inclusă în National Inventors Hall of Fame.

hedy lamarr omagiata de google

6. Lamarr a fost căsătorită de şase ori şi a avut trei copii, dintre care unul adoptat.

hedy lamarr omagiata de google

Sursă foto&video: youtube.com, pinterest.com, googleimagesPrevious Post

AUTOR Târg internațional de bijuterie contemporană

Next Post

Campanie SNOB A/W2015: Bijuterii de designer featuring Maria Dinulescu

Te-ar putea interesa și


More Story

AUTOR Târg internațional de bijuterie contemporană

Pe 7 și 8 noiembrie, la Sala Dalles din București, va avea loc cea de-a 14-a ediție a târgului internațional de bijuterie...