Facebook Pinterest Instagram

Ferrari 250 GTO: cea mai scumpă mașină din lume

Piața pentru mașini clasice este în continuă creștere și deși nu vorbim despre niște mașini obișnuite, fanii genului sunt sunt pur și simplu ahtiați după modelele rare de Ferrari din anii 50 și 60.

Iar modelul 250 GTO intră în categoria automobilelor de colecție fiind considerat o bijuterie pentru orice colecționar care se respectă.

cea ma scumpa masina

cea mai scumpa masina

Mașina în cauză a fost construită pentru prima oară în anul 1962 pentru celebra competiție de mașini Le mans 24h și doar 39 de exemplare au fost fabricate. Printre cei care au avut plăcerea să conducă această mașină se numără șoferul de origine franceză, Jean Guichet în 1963 pentru titlul cursei Turul Franței.

În 2002 un model de Ferrari pe verde, construit special pentru Stirling Moss a fost vândut pentru fabuloasa sumă de 35 de milioane (25.7 milioane de euro) stabilînd un record în domeniu.

stirling-moss-ferrari-250-gto

Un alt proprietar norocos al Ferrari-ului 250 GTO este Nick Mason, toboșarul formației Pink Floyd. Surse apropriate muzicianului susțin faptul că Mason este atât de îndrăgostit de această mașină încât în 2010 a refuzat o ofertă în valoare de 35 de milioane de dolari.

Mason continuă să primească și azi oferte de 40 și 50 de milioane de dolari din partea multor investitori interesați de potențialul pieței de mașini clasice.

Ce să mai, din când în când mai există și lucruri care nu pot fi cumpărate cu bani!

nick mason and ferrarinick mason and ferrarinick mason and ferrarinick mason and ferrarinick mason and ferrari

Sursă foto: ft.com, googleimages, autoblog.com

 

 Previous Post

A fost odată ca niciodată...Chanel J12 White Moonphase

Next Post

Beauty Inspiration: Dolce&Gabbana primăvară/vară 2014

Te-ar putea interesa și


More Story

A fost odată ca niciodată...Chanel J12 White Moonphase

Chanel a lansat un clip de promovare de-a dreptul hipnotizant, pentru noul ceas J12 White Moonphase. Un tărâm de basm,...