Facebook Pinterest Instagram

Farse celebre de 1 aprilie

Întreg mapamondul sărbătorește pe data de 1 aprilie, „Ziua păcălelilor”. Originile acestei sărbători nu se cunosc cu exactitate, însă cea mai populară variantă este cea legată de Noe.

Se pare că pe 1 aprilie, Noe și-ar fi trimis greșit porumbelul să caute uscat, imediat după ce s-au retras apele. De atunci și până acum s-au vehiculat multe ipoteze, însă în fiecare an oameni de pretutindeni se amuză făcând farse. Printre cele mai celebre, conform Muzeului Farselor din San Diego, (www.museumofhoaxes.com) nouă ne-au plăcut următoarele:

Pinguinii zburători

În 2008, celebrul post BBC a difuzat un miracol al naturii, pinguinii zburători. Prezentatorul documentarului Terry Jones, explică cum acești pinguini s-au săturat să îndure frigul din Antartică și aleg să zboare până în pădurea tropicală din America de Sud.

Cultura de spaghete

În 1957, emisiunea de știri Panorama a postului BBC, a difuzat un documentar despre o fermă din Elveția expertă în cultivarea spaghetelor. După difuzarea clipului, sute de telespectarori au contactat postul BBC pentru a afla mai multe despre copacul în care cresc spaghete. Până în zilele noastre, farsa făcută de Panorama rămâne una dintre cele mai populare și celebre glume din toate timpurile.

Nimic nu se compară cu o porție de spaghete fresh din grădină!

Big Ben se digitalizeaza

În 1980, postul radio BBC a anunțat că Big Ben urmează să se digitalizeze. Imediat, ascultătorii postului au ripostat, protestând vehement și cerând mai multe detalii despre decizie. Mai mult decât atât, postul BBC a mai transmis faptul că acele ceasului, urmează să fie dăruite primilor ascultători care intră în direct. Și cum veștile circulă repede, un marinar japonez a telefonat imediat sperând să câștige o bucată din Big Ben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursă foto&video: flickr.com, googleimages, youtube.comPrevious Post

Cum se pronunță numele designerilor? Revista i-D ne dă o lecție cool de fashion!

Next Post

Gisele Bündchen este imaginea campaniei de vară H&M

Te-ar putea interesa și


More Story

Cum se pronunță numele designerilor? Revista i-D ne dă o lecție cool de fashion!

Revista i-D lansează un ghid video de pronunție(de la A-Z), a celor mai importante branduri din industria modei! Top modele...