Facebook Pinterest Instagram

Experți de la Tate Britain, Rijksmuseum și Grand Palais participă la Museum Rocket

“Museum Rocket” este primul târg dedicat muzeelor și antreprenoriatului din Europa, având ca scop conectarea mediului de business la domeniul cultural și creativ.

Inițiat de We Are Museums (Franța) și coordonat pe plan local de ORICUM și de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, cu sprijinul UniCredit Bank, evenimentul va oferi publicului ocazia de a asista la prezentări susținute de experți din marile muzee ale Europei, cum ar fi: Martin Pronk – Head of publications and digital media department la Rijksmuseum (Olanda), Tony Guillan, Multimedia producer & IK Prize project manager la Tate (Marea Britanie), Kalam Ali – Startups & Innovations Advisor, European Pioneers (Germania) sau de start-up-uri care au reușit să creeze soluții tehnologice viabile pentru diferite muzee: Camille Caubriere și Alizée Doumerc, fondatori Guestviews (Franța) și Carsten Schmitt-Höppner de la Fresh Museum (Germania).

În același timp, pe parcursul zilei se va desfășura și programul “Meet the experts”, prin intermediul căruia organizatorii “Museum Rocket” îi încurajează pe participanți să se întâlnească pentru 20 de minute, să facă schimb de idei sau să ceară sfaturi pentru start-up-urile sau proiectele culturale pe care doresc să le dezvolte de la șase profesioniști: Isabelle Reusa – Manager  Images D’art la RMN – Grand Palais (Franța), Lukasz Adamski – Deputy Project Manager Core Exhibition la Polin Museum (Polonia), Kalam Ali – Startups & Innovation Advisor la European Pioneers (Germania), Emily Lytle Painter – Museum Strategist (USA), Sabina Baciu – Director Executiv Asociația ORICUM (România), Marius Mitroi – Innovation Programme Coordinator UEFISCDI (România). Cei care doresc să participe la “Meet the experts”, se pot înscrie aici.

 

Așadar, pe parcusul zilei de 8 iunie, la The ARK (București), puteți asista la prezentările experților din diferite muzee din Europa, vă puteți înscrie la “Meet the experts” și discuta cu profesioniștii invitați despre proiectele culturale. De asemenea, puteți vizita standurile a 20 de start-up-uri europene care inovează în domenii precum: realitate augmentată, aplicații mobile, printare 3D, vânzare de bilete sau analiză audiențe. Start-up-urile vor concura pentru Premiul Museum Rocket, oferit de UniCredit Bank, care recunoaște și premiază cu această ocazie potențialul remarcabil în antreprenoriatul cultural. Accesul la “Museum Rocket” se face prin achiziționarea unui bilet de 12 lei. Programul complet poate fi consultat aici.

 

“Museum Rocket” este susținut de UniCredit Bank, ARCUB, Centrul Cultural al Municipiului București și Ciuc. Evenimentul este co-organizat de Asociația ORICUM, o organizație non-guvernamentală din România care facilitează dezvoltarea industriilor creative, de Rețeaua Națională a Muzeelor din România și se bucură de parteneriatele cu: agenția de artă contemporană Unicat (România), compania Bubbles (Franța), UBER, FABLAB, SNSPA – Facultatea de Management. Parteneri media: Bucharest Gentleman, The Institute, RFI, start-up.ro, Modernism, Feeder, Revista Zeppelin, Ateliere de Antreprenoriat, Șapte Seri, ART7, The Entrepreneurship Academy, NiceCream fm. Museum Rocket susține București 2021 – oraș candidat la titlul de Capitală Europeană a Culturii. Află mai multe pe www.bucuresti2021.ro.

 

Despre UniCredit Bank

 

UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu rețeaua cea mai extinsă din Europa Centrală și de Est şi una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un „one-stop-shop” pentru servicii financiare, deservind mai mult de 600.000 de clienţi. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.

www.wearemuseums.com

Museum Rocket Venue The Ark by night

Museum Rocket 2Previous Post

Kristen Stewart în noua campanie "Paris in Rome" pentru Métiers d’Art

Next Post

PROTEST anti-viol pe plaja Copacabana din Brazilia

Te-ar putea interesa și


More Story

Kristen Stewart în noua campanie "Paris in Rome" pentru Métiers d’Art

Kirsten Stewart continuă să îl fascineze și să îl inspire pe Karl Lagerfeld, descoperă mai jos clipurile de promovare...