Facebook Pinterest Instagram

După naștere femeile devin mai inteligente

Mit sau realitate? este oare adevărat că după o naștere femeia devine mai inteligentă?

Un studiu publicat de Asociația Americană de Psihologie, a aprobat teoria conform căreia femeile pot deveni mai inteligente după ce nasc. Explicația științifică pare una destul de logică. Volumul creierului unei femei tinde să crească după naștere.

Studiul a fost efectuat pe 19 femei însărcinate. După naștere, acestea au fost supuse unor tomografii. Prima tomografie a avut loc la 2-4 săptămâni după naștere iar cea de-a doua după 3-4 luni. Rezultatul tomografiei arată destul de clar faptul că volumul creierului s-a modificat semnificativ.

Zonele care au suferit modificări au fost următoarele:

1. Hipotalamus/ controlul emoțiilor
2. Amigdala responsabilă cu procesarea emoțiilor, memorie
3. Lobul parietal/procesarea senzorială
4.  Cortexul prefontal/ procesarea deciziilor şi inhibarea comportamentului imprudent/ locul unde procesăm furia, teama şi agresiunea

Conform descoperirilor făcute de cercetători, volumul creierului unui adult suferă modificări destul de rar și numai în condiții speciale. De exemplu, în caz de leziuni celebrale, factori de mediu sau în urma proceselor intensive de studiu.

Deasemenea profesorul William Reville, biochimist în cadrul Universității Cork College a reușit să încheie  un studiu realizat cu ajutorul animalelor din care reieșea faptul că nașterea aduce odata cu ea o modificare a structurilor creierului, dezvoltându-se astfel procesele cognitive si cele ale memoriei.

Datorită schimbărilor hormonale pe care le suportă organismul unei femei însărcinate, dar și avantajele alaptării aduc și ele o schimbare profundă la nivelul creierului.

Un lucru e cert, schimbările pozitive nu întârzie să apară atunci când o femeie validează și confirmă prezența unui bebeluș ca fiind un proces special și perfect în toate sensurile.

Sursă: TIMES

Sursa foto: googleimagesPrevious Post

Campanie șocantă anti-fumat în UK

Next Post

Secretul unei partide reușite de sex stă în buze!

Te-ar putea interesa și


More Story

Campanie șocantă anti-fumat în UK

Britanicii au lansat o nouă campanie anti-fumat cu susținerea guvernului Marii Britanii. Imaginiile din reclamă, cu celule...