Facebook Pinterest Instagram

Diesel Primăvară-Vară 2015

Spiritul Venice Beach skater se întâlneşte cu atmosfera blues a benzinăriilor americane pentru colecţia primăvară-vară 2015, destinată bărbaţilor şi femeilor, pe măsură ce directorul artistic Nicola Formichetti îşi îndreaptă atenţia către frontierele Americii pentru a inspira piese cu atitudine cool şi relaxată.

DIESEL Spring Summer 15 (5)

Esenţa conceptului Diesel, denimul cu aspect uzat, este combinată cu dezinvoltura rock ‘n’ roll şi suprapusă cu logomania nonşalantă a graficelor de tip racetrack, în timp ce codurile de inspiraţie sport evidenţiază detaliile pentru un stil eclectic de summer fun.

“Am fost inspirat de libertatea unei călătorii prin California – de pe coastă, prin deşert, pierdut pe autostrada americană. Colecţia actuală este o abordare sporty a icon-urilor Diesel decolorate sub soarele puternic al deşertului,” spune Nicola Formichetti.

DIESEL Spring Summer 15 (7)

Accentul cade pe mix-and-match şi pe arhetipul individual, ambele definind atât colecţia pentru bărbaţi, cât şi cea pentru femei, unde o siluetă slim, relaxată, surprinde spiritul motorcross al anilor ‘90 combinat cu senzaţia drumului prăfuit, al vestului. Ţinutele sport întâlnesc fermoarele biker şi dungile college, în această neaşteptată intersectare de drumuri, ce vede pielea şi denimul fuzionând într-o multitudine de tratamente contrastante, de la jeans cu tratamente stonewashed şi faded, până la cei cu tratamente cerate, cu strălucire intensă şi cu design cu ţinte.

Primul capitol al colecţiei SS15 este definit de ţinute decolorate şi plăcute la atingere, cu legături ce fac referire la ţinutele practice ale anilor ‘50 şi utilizând o paletă de nuanţe pale de albastru, tobacco, alb şi negru decolorat. Cămăşi button-down şi blazere din soft denim cu dungi railroad finisate pentru a reda acea senzaţie de purtat, vintage, care se aplică şi pentru genţi, jeans, şepci şi patched chinos. Jacheta Perfecto afişează un stil neglijent, cu finisaje care includ gulere monocrome contrastante şi capse înşirate de-a lungul pielii maro supusă tratamentelor. Motivul ţintelor se regăseşte în întreaga colecţie, pe gulerele clasice, pe jachetele din denim, cămăşile polo şi rochiile de vară cu margini nefinisate.

O poveste feminină a bluzelor şi a rochiilor mini cu broderie anglais din bumbac este inspirată din timididatea şi inocenţa regăsite în fotografiile lui David Hamilton, în timp ce printul splashed de pe vaporoasa rochie-cămăşă sau de pe pulovere duc cu gândul la picturile realizate cu ajutorul tehnicii prin împroşcare, de la jumătatea secolului. Bocanci din piele vintage şi canvas sunt completaţi de catarame, imprimând semnătura puternică Diesel, în timp ce tocurile în degrade, din denim, adaugă o notă urbană de seară. Colecţia de accesorii, în stil industrial, devine un viitor clasic Diesel cu un clutch, o geantă tip sacoşă şi o geantă de umăr ce se deschide cu un inel cu fermoar dublu, aducând omagiu jachetei Moto.

Cel de-al doilea capitol schimbă traseul, pătrunzând în capitolul nonşalantelor ţinute sport ale anilor ’90, ce distorsionează stilul preppy, college, cu atletismul falezei Venice Beach. Costumele de baie de inspiraţie basketball şi cheerleading vorbesc despre dungile racing ce accesorizează maiouri din jerseu, tricouri clasice sau polo albe, albastru cobalt şi roşu vermilion. Motivul dungilor se întoarce pentru a decora umerii jachetelor teddy într-un mix de fâşii din piele transformate în patchwork sau sub formă de benzi din piele inserate într-un cardigan împletit perforat sau o salopetă lucioasă din satin.

Grafice inspirate din ţinutele de lucru ale perioadei industriale, scoase din arhivele Diesel, dau un aspect nou spiritului motorcross al colecţiei cu logouri Diesel impresionante şi motive curajoase ce decorează bluze crewneck şi hanorace ori adăugate pe bluzoane sau pe board shorts. Combinate cu jeans lucioşi din piele şi jachete Moto cu fermoare, aceşti hibrizi vestimentari sport devin o alternativă sofisticată de streetwear. Accesorii fun şi retro completează colecţia, incluzând două rucsace drawstring, genţi de umăr rotunde (tip tolbă) cu fermoar şi genţi vintage inspirate de genţile de bowling din piele sintetică. O gamă hipercolorată de încălţăminte sport alătură sneakers flexi-ballet cu un colorit rainbow şi hi-top shapes culeşi din arhivele Diesel.

DIESEL Spring Summer 15 (16)

DIESEL Spring Summer 15 (8) DIESEL Spring Summer 15 (9) DIESEL Spring Summer 15 (10) DIESEL Spring Summer 15 (11) DIESEL Spring Summer 15 (12) DIESEL Spring Summer 15 (13) DIESEL Spring Summer 15 (17) DIESEL Spring Summer 15 (18) DIESEL Spring Summer 15 (19) DIESEL Spring Summer 15 (20) DIESEL Spring Summer 15 (21)

DIESEL Spring Summer 15 (24)

DIESEL Spring Summer 15 (22)

 

 

Sursă: PRPrevious Post

Chocolatexture

Next Post

Shoe Mania: Alexander Siradekian S/S 2015

Te-ar putea interesa și


More Story

Chocolatexture

Desemnat Designerul Anului de către Maison et Objet, Oki Sato a dezvoltat un concept care are ca subiect principal ciocolata....