Facebook Pinterest Instagram

Dezumanizarea și factura

Ce a devenit omul în zilele noastre decât o simplă factură? Nu știu câți au observat ce asemănări uluitoare sunt între contemporanii noștri și facturi. Dacă omul se naște într-o familie, factura este emisă într-o firmă și are și ea “părinți”, aceștia luînd chipul furnizorului și beneficiarului. Cum nu întotdeauna copiii sunt doriți, nici în cazul facturilor acordul partenerilor nu este obligatoriu.

La scadența uneori dramatică ajunge atât factura cât și omul. Factura prin încasare aduce un plus de valoare patrimoniului societății și în mod similar omul care se realizează aduce un plus familiei sau societății. În celălalt caz, factura neîncasată generează pierderi și atrage penalități asemănător omului care se ratează și devine o povară în familie și societate, plătind neîmplinirea din ce în ce mai scump în timp.

Atât factura cât și omul se raportează la bani și așa cum factura atrage obligația de plată a TVA-ului către stat, omul de asemenea este dator cu taxe și impozite care măcar în teorie vor aduce un mai bine celorlalți. Cu toate acestea ar fi bine să nu uităm că banul este o slugă foarte bună dar un stăpân foarte aspru!

Iar dacă banul ne va fi doar slugă putem spera să redevenim oameni …

om

omomomom

Sursă foto: pinterest.comPrevious Post

Wish List pentru el |Toamnă 2014

Next Post

Arta conceptuală cu Barbara Kruger

Te-ar putea interesa și


More Story

Wish List pentru el |Toamnă 2014

Massimo Di Felice, editor de modă la revista Swide ne propune un wish list pentru bărbați inspirat din colecția Dolce...