Facebook Pinterest Instagram

Designeri români premiați la Gala UAD Fashion Design 2015

Tineri designeri talentați și-au prezentat colecțiile în cadrul Galei de Absolvire a Universității de Artă şi Design din Cluj-Napoca, secţia de Modă şi Design Vestimentar. Colecțiile premiate au fost alese de un juriu format din designerul vestimentar Adelina Ivan, Oana Stan (fashion blogger) și reprezentanții mărcilor Perwoll și Syoss.

Premiul Perwoll pentru tineri designeri este o recunoaștere a excelenței în alegerea și combinarea țesăturilor, în timp ce Premiul Syoss este acordat celei mai inovatoare colecții, fie din perspectiva stilului sau a mesajului. Premiile vin să confirme talentul tinerilor designeri români și să le ofere un sprijin în debutul unei cariere în modă.

În acest an, Aliz Simon, respectiv Magdalena Butnariu, au câștigat Premiul Perwoll pentru tineri designeri, acordat pentru al 6-lea an consecutiv absolvenților de Design Vestimentar, de către Perwoll, detergentul lichid special pentru culori intense, ca noi – pentru originalitate în combinarea țesăturilor și design.

Andreea Castrase a câștigat Premiul Syoss pentru cea mai inovatoare colecție, o distincție care oferă recunoaștere creativității în conceptul propus și care are potențial de a anunța noi trenduri de stil.

Despre câștigători

Colectia “Nouvelle – Ere”, care constituie lucrarea de diploma a talentatei castigatoare Aliz Simon premiata de Perwoll, mixeaza materiale naturale si neopren, intr-un design de suprapuneri, drapaje si piese cu taieturi asimetrice. Alegerile cromatice evidentiaza feminitatea: alb, crem, bej, roz prafuit.

NOUVELLE-ERE – ALIZ SIMON

Colectia Magdalenei Butnariu (cea de-a doua castigatoare a Premiului Perwoll pentru tineri designeri), denumita “An Ye Harm None, Do What Ye Will” este un discurs vestimentar despre libertate, ocultism, echilibru, armonie si spirit. Culori neutre, alb si negru cu insertii de plante naturale si accesorii neobisnuite: rucsacuri, genti si folii de plastic, cutii de sticla sau lemn in care traiesc plante.

AN-YE-HARM-NONE,-DO-WHAT-YE-WILL---MAGDALENA-BUTNARIU

AN-YE-HARM-NONE,-DO-WHAT-YE-WILL—MAGDALENA-BUTNARIU

Cea mai inovatoare colectie premiata de Syoss, denumita “Rites of Passage”, creata de Andreea Castrase, s-a remarcat printr-un stil extrem de sobru si in acelasi timp creativ si contemporan, plasat sub un concept care vorbeste despre ceremonie, ritual, traditie, inmormantare, nunta, nastere si tranzitie. Compusa din materiale naturale, detaliile sub forma de insertii de dantela de tip macrameu si bretelele cu catarame metalice completeaza tinutele alb-negru ce stau la baza structurii austere a pieselor.

RITES-OF-PASSAGE---ANDREEA-CASTRASE.

RITES-OF-PASSAGE—ANDREEA-CASTRASE.

In cadrul Galei Absolventilor de la Universitatea De Arta si Design Cluj-Napoca au fost prezentate 25 de colectii vestimentare, dintre care 16 de lucrari de licenta si 9 lucrari de master, selectate dupa criterii riguroase din randul absolventilor pentru a-si prezenta colectiile pe catwalk-ul de la Sala Polivalenta.

„Sunt incantata sa descopar colectii extrem de bune in cadrul Galei UAD Cluj-Napoca, de aceea alegerea castigatorilor premiilor Perwoll si Syoss a fost dificila. Pe langa colectia Andreei Castrase, austera si bine structurata, a Magdalenei Butnariu, o colectie speciala despre conexiunea cu natura, si a lui Aliz Simon, mi-au atras atentia in mod deosebit si cea a Alinei Morar, o reinterpretare a kitsch-ului extrem de bine stilizata, cea a Ancutei Sarca (despre luxul decadent si subculturi) si cea a Sandrei Selescu (despre imaginar si explorare). De asemenea, am remarcat in mod special colectiile create de Linda Szabo, Ana-Maria Leordean, Iacubina Nadejda, Bianca Negrea si Diana Ilea”, a declarat Adelina Ivan, designer vestimentar si membra in juriul Premiilor Perwoll si Syoss.

FARA-NUMAR--ALINA-MORAR

FARA-NUMAR–ALINA-MORAR

ELEGANZA - ANCUTA SARCA

ELEGANZA – ANCUTA SARCA

LA TETE DANS LA LUNE - SANDRA SELESCU

LA TETE DANS LA LUNE – SANDRA SELESCU

COTTON FLOWERS - ANISOARA LEORDEAN

COTTON FLOWERS – ANISOARA LEORDEAN

MARITA-MA, MAMA! – NADEJDA IACUBINA

CALATORIE SPRE CENTRUL INIMII - ANA-MARIA LEORDEAN

CALATORIE SPRE CENTRUL INIMII – ANA-MARIA LEORDEAN

UNTITLED - DIANA ILEA

UNTITLED – DIANA ILEA

Sursă foto: facebook.com

 

 Previous Post

Cum să aranjezi un festin de bruschete

Next Post

Alberta Ferretti Bridal 2016

Te-ar putea interesa și


More Story

Cum să aranjezi un festin de bruschete

Este oficial, vara aceasta este ideală pentru petreceri în grădină, voie bună și...bruschete! Cum altfel să îți...