Facebook Pinterest Instagram

Designer vestimentar: Lucian Matis

Lucian Matis este un designer de origine română, talentat despre care se știe prea puțin la noi în țară. Povestea tânărului designer debutează odată cu atelierul de croitorie al mamei sale, unde a copilărit și a început să creeze haine. Printre primii săi clienți s-au numărat chiar profesorii de la școala unde învăța.

Lucian Matis a absolvit Institutul de Artă din Sibiu, secția pictură și grafică. În anul 1999 decide să se mute în Canada pentru a-și urma visul în modă. Odată stabilit în Toronto, Ontario, Matis continuă pe aceași linie și se înscrie la cursurile de design vestimentar din cadrul Universității Ryerson. Nu trece mult timp până când designerul este remarcat pentru talentul său. Extrem de apreciat, absolvește cursurile mai devreme decât colegii săi, în 2003. Printre numeroasele competiții câștigate și premii primite se numără: Premiul Consiliului de Blană din Canada (2002), competiția Le Chateaus Menswear (2002), Premiul People’s Choice pentru cea mai bună schiță de design vestimentar (2002), Premiul Alfred Sung pentru talent deosebit (2003) și iese semifinalist în concursul Young Designers (2002).

Prima sa colecție de modă ca designer profesionist are loc în cadrul saptămânii modei L’Oreal toamnă/iarnă din 2007, de la Toronto, unde este premiat și lăudat.

Matis continuă șă-și consolideze brandul prin mediul online dar și prin apariții televizate. Prezența sa a fost solicitată pentru finala show-ului de succes Canada’s Next Top Model, unde și-a prezentat întreaga colecție. A participat și în emisiuni precum: Slice, Project Runway Canada, unde a ieșit pe locul al doilea. Designerul căștigă foarte mulți fani și devine subiect în numeroase reportaje și interviuri despre munca și colecțiile sale (Etalk, Entertainment Tonight Canada, Breakfast Television, CityLine, Marilyn Dennis, Global Television, CBC World News, și CP24).

Creațiile vestimentare ale lui Matis, au apărut în nenumărate reviste și coperți ale publicațiilor de profil, internaționale și naționale. Printre ele se numără: Flare, Elle Canada, Lush, Applied Arts, Globe & Mail, The Toronto Star, The National Post, ION, Tribute (France), Womens Wear Daily (USA) și Launchpad (USA).

Iata câteva dintre creațiile sale:

Lucian Matis Fall/Winter 2012

Lucian Matis Spring/Summer 2013

Sursă foto&video: lucianmatis.com, googleimages, youtube.comPrevious Post

Premiile Globul de Aur 2013: Covorul roșu

Next Post

Campanie publicitară Tom Ford primăvară 2013

Te-ar putea interesa și


More Story

Premiile Globul de Aur 2013: Covorul roșu

Anul acesta am așteptat cu sufletul la gură decernarea premiilor Globul de Aur, și putem spune că nu am avut răbdare...