Facebook Pinterest Instagram

De ce suntem diferiți

Te-ai întrebat vreodată de ce suntem diferiți? O diferență genetică de doar 1% între neurologia femeilor și cea a bărbaților este de ajuns pentru a determina modul diferit de percepție și gândire.

Diferențele subtile dar profunde constatate în structura și chimia creierului aparținînd celor două sexe duc la crearea unei realități total diferite. Creierul femeii este atât de afectat de fluctuațiile hormonale, încât acestea sunt determinante pentru valorile , dorințele și comportamentul unei femei. Fiecare etapă din viața unei femei, de la naștere, la pubertate, și adolescență, continuînd cu anii maturității, etapa maternității și încheind cu menopauza, este constant marcată de fluxul hormonal.

Creierele femeii și bărbatului procesează stimulii într-un mod diferit, folosind circuite diferite pentru rezolvarea conflictelor și a problemelor cotidiene. Dacă femeile sunt mai bune în exprimarea emoțiilor, comunicare și păstrarea amintirilor legate de un eveniment din trecut, bărbații sunt mai pregătiți pentru acțiune și agresiune. Femeile tind să retina cele mai mici detalii ale primei întâlniri sau ale unui conflict trecut, în timp ce bărbații nici nu-și amintesc ca acestea să fi avut loc. Răspunsul la stres este de asemenea diferit, bărbații reacționând mai degrabă la o amenințare fizică iminentă, spre deosebire de femei care pot percepe dificultatiile financiare ca fiind un pericol real la adresa familiei.

Dar biologia creierului nu trebuia să devină neapărat destin. Chiar dacă ne afectează, dictindu-ne stări, emoții și uneori gânduri iraționale, realitatea înfățișată de biologia noastră poate fi modificată prin liber arbitru și învățarea unor mecanisme noi de răspuns la experiențele vieții. Best seller-ul New York Times, “The Female Brain”, scris de Louann Brizendine, MD poate reprezenta un început interesant în înțelegerea specificului feminin, în comparație cu cel masculin, clarificind de ce sunt cele doua sexe atât de diferite.

Bourdon

Bourdon

brain

Sursă foto: googleimages

 Previous Post

Târgul Fashion Matters, Summer Preview Edition

Next Post

Street Style: Festivalul Vogue

Te-ar putea interesa și


More Story

Târgul Fashion Matters, Summer Preview Edition

Târgul Fashion Matters a ajuns la cea de-a VII-a ediție și are loc în acest weekend! "Fashion Matters este o inițiativă...