Facebook Pinterest Instagram

Cum își făceau buzele și unghiile, femeile în anii 20′?

În anii 20′ produsele de makeup au început să se dezvolte, apărând pe piață produse noi și devenind mai accesibile. Max Factor și Westmore erau principalii makeup artiști de la Hollywood. Max Factor revoluționând machiajul de pe ecran, inventând look-ul faimoasei actrițe Clara Bow, buzele ‘Cupid’s Bow’.

Machiajul buzelor în anii 20′

Buzele erau pictate obligatoriu în nuanțe de roșu închis, roșu maroniu, prună sau portocaliu. Rozul, zmeura și roșul mai deschis devenind mai trendy spre sfârșitul perioadei.

La modă în anii 20′ era  “Cupid’s Bow” (Arcul lui Cupidon). Dacă vrei să reproduci “Cupid’s Bow” , accentul trebuie să-l pui pe buza superioară, dându-i o formă de inimă iar pe buza de jos să aplici cât mai puțin ruj îngustând-o. Efectul fiind unul de gură rotundă și mică.

Manichiura în anii 20′

Pictatul unghiilor este un obicei extrem de vechi, femeile folosind tot felul de soluții, paste și ceruri din diferite ingrediente. Însă odată cu secolul 20, oja de unghii așa cum o cunoaștem astăzi, a luat naștere.

La modă în anii 20′ erau ungiile cu formă ovală sau chiar ușor ascuțite. Manichiura „Half Moon”(semilună) implica pictarea unghiei doar pe o parte, lăsând semiluna și vârful intact.

Manichiura în anii 20′

Sursă imagini: pinterest.comPrevious Post

Make-up inspirat din anii 60'

Next Post

Un mic dejun sănătos: Iaurt cu migdale și miere

Te-ar putea interesa și


More Story

Make-up inspirat din anii 60'

Perioada aniilor 60', continuă să inspire designeri și artiști de pretutindeni. Vorbim despre 10 ani  de modă și design,...