Facebook Pinterest Instagram

Chanel semnează o prezentare de modă excepțională în stil scoțian

Prezentarea de modă a lui Karl Lagerfeld, intitulată Metiers d’Art, pentru casa de modă Chanel a fost „un show cu adevărat excepțional”, declară editorul VOGUE, Alexandra Shulman. Evenimentul a fost montat printre ruinele Palatului Linlithgow, în apropierea Edinburgh-ului, în Scoția.

„Interpretarea lui Karl a rochiei tradiționale scoțiene a fost una cu totul splendidă, plină de imaginație, iar despre decorul acestei prezentări am putea spune prea puține, deoarece a fost unul de-a dreptul magic”, relatează Alexandra Shulman. „A fost una din acele seri când pur și simplu te simți privilegiat că te-ai numărat printre invitați.” completeaza editorul de modă.

Deloc surprinzator, temele principale au fost subliniate prin piese vestimentare din stofă ecosez și tweed (stofă de lână țesută artizanal) – purtate de către modelele Cara Delevingne, Stella Tennant și Edie Campbell pe un catwalk ce inconjura mai multe coșuri de foc de inspirație medievala. Musafirii au urmărit prezentarea de modă de sub o copertină din lemn, alături de băuturi din ghimbir cald cu whisky, asortate la vremea geroasă. După prezentarea de modă a urmat o cina exclusivistă, cu vedere la un lac din apropiere – coloana sonoră fiind asigurată de șase cimpoaieri, pentru ca mai apoi muzicianul de origine britanică Jake Bugg să susțină un recital pentru invitați.

Casa de modă Chanel a avut dintotdeauna o relație de dragoste cu Scoția. Coco Chanel a folosit mereu lâna de Scoția în creațiile sale. Fascinația sa pentru această țară s-a intensificat odată cu relația sa amoroasă cu Ducele de Westminster în 1924. În acea perioadă cuplul avea să viziteze numeroasele proprietați ale ducelui din Scottish Highlands, fiind ocazional însoțiti de Winston Churchill. Jachetele din tweed și puloverele cu țesătură Fair Isle pe care ducele le purta la vânătoare și la pescuit au inspirat creațiile lui Coco în anii următori.

Galerie foto prezentare de modă Chanel Prefall 2012

Sursa: VOGUE UKNext Post

Alexandra Shulman, editor șef Vogue UK

Te-ar putea interesa și