Facebook Pinterest Instagram

Cele mai frumoase wallpapere ale anului 2012 by National Geographic

Revista National Geographic prezintă cu regularitate, unele dintre cele mai frumoase fotografii trimise de amatori și de fotografi profeșioniști. Pornind de la această idee încântătoare, ne-am hotărât să prezentăm o scurtă selecție din fotografiile anului 2012. Imagini care se pot încadrează cu ușurință în categoria de cele mai frumoase wallpapere ale anului precent.

Tigrii, India

Faceți cunoștiință cu Smasher—masculul din fundal. Așa cum l-a botezat fotograful Steve Winter, în timp ce îl imortaliza pe cameră. Tigrii din imagine se află în Parcul Național Bandhavgarh.

tigrii

Foto:  Steve Winter, National Geographic

Flamingo, Mexico

Păsările Flamingo, extrem de loiale în stocuri sălbatice, reacționează la unison atunci când există un pericol. În imagine, avem un stol de păsări Flamingo lângă Sisal, Mexic, văzut de sus dintr-un avion.

stol de flamingo

Foto: Klaus Nigge, National Geographic

Fulger, Iran

„După trei ani, m-am decis să îmi revăd familia în Iran. Am vizitat orașul Mahmood Abad din nordul Iranului și am avut parte de o experiență minunată. În timp ce mă plimbam pe malurile Mării Caspice alături de sora mea, am remarcat un fulger în depărtare. Am fugit până la hotel, mi-a luat aparatul foto și tripodul și m-am întors. De abia după a două fotografie am reușit să imortalizez unul dintre cele mai frumoase fulgere ale nopții.”

fulger

Foto: trimisă de AmirAli Sharifi, My Shot

Lup cenușiu, Washington

Un lup cenușiu în Wolf Haven International, sanctuarul lupiilor din statul Washington.

lup alb

Foto: Mukul Soman, Your Shot

Crocodil, Australia

Râul Daintree, Queensland, din Australia

crocodil

Foto: Florian Haid, Your Shot

Casă pe râu, Serbia

O casă în mijlocul râului Drina în apropierea orașului Bajina Basta din Serbia

casa serbia

Foto: Irene Becker, My Shot

Veveriță în zăpadă

Fotografie făcută în timpul unei furtuni de zăpadă din New Jersey

veverita in zapada

Foto: Ray Yeager, My Shot

Cascada Iguazu

Vedere din avion a cascadei Iguazu, la granița Braziliei cu Argentina.

cascada iguazu

Foto: Chris Schmid, Your Shot

Astronomul, Lacul Malawi

Lacul Malawi, Africa. Un astronom privește spre cerul înstelat de pe plaja din sudul lacului Malawi. lac malawi

Foto: Chris Cannucciari, My Shot

Elefanți, Uganda

Elefanții au la dispoziție mile întregi de savană pentru hoinărit în Parcul Regina Elisabeta din Uganda. În total sunt 2,500 de elefanți, un număr ce a crescut dramatic după oprirea braconajului destul de violent din 1980. Înafara stațiunii protejate, locuitorii obișuiesc să omoare elefanții care strivesc sau mănâncă cadrave. Însă  aceste tipuri de atacuri s-au diminuat odată cu tranșeele făcute special pentru a proteja câmpurile de intrușii sălbatici.

elefanti

Foto: Joel Sartore, National Geographic

Strada, Ontario

„Am făcut această fotografie prin geamul mașinii mele. Am așteptat să îmi intre în cadru un cuplu care se plimba și apoi am apăsat pe buton. Faptul că am fotografiat prin geam, dă fotografiei un efect adevărat de umed.”

strada ontario

Foto: Federic Mercnik, My Shot

Cai, stepa mongolă

Un ocean de verde, Mongolia are cea mai rară populație din lume, 2.550.000 de locuitori pe o întindere mai mare decât cea a Alaskai. Cultura mongolă— de tip masculină, flexibilă, rezistentă, și liberă — s-a dezvoltat chiar aici în stepă. ” Atunci când oamenii au migrat în Ulaanbaatar, nu au renunțat la mentalitatea lor” susține Baabar, un istorc renumit.

cai mongolia

Foto: Mark Leong, National Geographic

Trio Elefanți, Namibia

Doi elefanți adulți și un pui de elefant în Parcul Național Etosha din Namibia. Elefanții par să fie în mijlocul unei „discuții” aprinse, însă conflictul este aplanat rapid și cu ușurință.

elefanti

Foto: Susan McConnell, Your Shot

Sursa: NATIONAL GEOGRAPHIC

 

 

 

 Previous Post

Tendințe coafuri primăvară/vară 2013

Next Post

Nominalizări premiile Oscar 2013

Te-ar putea interesa și


More Story

Tendințe coafuri primăvară/vară 2013

De la look-ul extrem de aranjat propus de Emilio Pucci și Derek Lam, până la stilul relaxat și ușor ciufulit a la Balmain...