Facebook Pinterest Instagram

Campanie șocantă anti-fumat în UK

Britanicii au lansat o nouă campanie anti-fumat cu susținerea guvernului Marii Britanii. Imaginiile din reclamă, cu celule cancerose care ies din țigări, atrag atenția fumătorului asupra faptului că doar 15 țigări fumate pot cauza o mutație ce duce la dezvoltarea tumorilor canceroase.

Campania a costat în jur de 2,7 milioane de lire sterline. Reclama va rula până în luna februarie prin intermediul televiziunilor, în spațiul online dar și prin mijloace de publicitate de tip afiș.

Campania anti-fumat ține să informeze fumătorii despre posibilitatea achiziționării unui kit, pentru cei care se decid să se lase de fumat. Kitul este pus în vânzare gratuit în farmaciile din UK.

Cele mai recente statistici ale departamentului național de sănătate al Marii Britanii, precizează faptul că mai mult de o treime dintre fumători sunt de părere că riscurile de sănătate asociate fumatului sunt exagerate.

‘Riscurile:’

” Din păcate oamenii, în continuare au tendința să subestimeze riscurile grave de sănătate la care se expun. Ne dorim ca fumătorii să conștientizeze că riscul de a face cancer crește cu fiecare pachet de țigări consumat. În reclamă o să se poate observa cum o persoană fumează și cum cancerul crește din țigară. Exact asta se întamplă și în corpul uman. Prin intermediul acestei campanii, ne propunem să ajungem la toți fumătorii, cu precădere la cei tineri, care vor experimenta pentru prima oară o campanie anti-fumat. Nu înțeleg de fapt cât rău produc propriului corp și cât de mari sunt riscurile fumatului.” , a declarat Prof. Dame Sally Davies.

Campanie este susținută puternic din spate de către Cancer Research UK. ” Campaniile ce conțin un mesaj puternic, precum cel ilustrat în această reclamă, pot încuraja oamenii să se lase de fumat sau să nu se mai apuce deloc. Renunțarea la fumat poate să fie un proces destul de dificil, așa că este mai mult decât obligatoriu să le amintim oamenilor despre cât de nociv este acest obicei și să renunțe definitiv .”, a declarat doctorul Harpal Kumar, directorul executiv al instituției.

Sursă video: YOUTUBE

Sursă: BBCPrevious Post

Designer român: Ciprian Vrabie

Next Post

După naștere femeile devin mai inteligente

Te-ar putea interesa și


More Story

Designer român: Ciprian Vrabie

Ciprian Vrabie, la bază arhitect și designer de interior, și-a extins portofoliul cu un proiect puțin spus interesant. Eșarfele...