Facebook Pinterest Instagram

Brainstorming sau pe românește “storsul creierelor”

Wikipedia ne spune că brainstorming-ul este o tehnică de creativitate în grup, menită să genereze un număr mare de idei, pentru soluționarea unei probleme.

Interesant este că încă din 1958 un studiu a descoperit că o persoană care caută singură soluții va prezenta în medie de două ori mai multe idei decât un grup de brainstorming și, în plus, ideile acestei persoane singure se pot aplica mai bine în practică.

Nu e de mirare, mai ales că era de așteptat în cazul mai multor participanți ca aceștia să se blocheze reciproc și să nu-și poată da frâu liber imaginației.

Cum fac așadar singur un brainstorming pentru o problemă pe care o am?

Iau un creion și o foaie de hârtie și fixez o perioadă de timp pe care o am la dispoziție (Bineînțeles închid televizorul și calculatorul, opresc muzica și nu răspund la telefon în timpul ăsta! ) Notez problema și dedesubt de la 1 la 10 trec toate soluțiile pe care le găsesc, oricât de fanteziste și imposibile ar părea. Îmi folosesc imaginația, scriu ce-mi trece prin cap și …asta e tot!

Pot să fac asta în fiecare zi, important e că am pus rotițele în mișcare și am deblocat creativitatea. Cu puțin exercițiu, dacă azi găsesc 10 soluții si mâine mai găsesc 10, la un moment dat voi avea răspunsul perfect pentru mine.

Și dacă tot am rămas cu creionul în mână, mai am ceva de desenat de data asta! Tehnica celor patru cercuri: păi desenez patru cercuri : în primul trec țelul meu cel mai mare ,”master”, de pildă 1.000.000 de dolari în 2015, în al doilea cerc notez “anul”, în al treilea “luna” și în al patrulea “azi” (știu că va așteptați să trec “ziua”).

Și acum încep să completez sau să rezolv cercurile- pentru a îndeplini țelul “master” ce trebuie să fac în anul ăsta? și notez raspunsurile, dar în luna asta? iarăși notez, dar azi? notez din nou.

Pentru 1.000.000 de dolari în 2015, aș avea 500.000 de dolari de făcut în fiecare an, adică 41.667 dolari pe luna și aproximativ 1369 dolari azi! Cum fac asta? Tot ce-mi trebuie este o idee dar măcar acum știu exact care este imaginea de ansamblu și care este targetul meu pentru ziua de azi.

La fel de bine știu că cu cât amân să acționez cu atât mă îndepărtez de țel.

Dar cum în teorie suntem buni toți, vă invit la practică!

EINSTEIN QUOTE

COOL IDEAS

draw my face

enjoy today

IMAGINE

neon

Mathilde Aubier Illustrations

zerno roli

essingtonbee designs

Behance

The Dressmaker by Scott Woolston

esc button

Sursă foto: pinterest.com

 Previous Post

Top 5 cele mai chic rochii de sărbători

Next Post

Tutorial de iarnă: Mânuși imprimate cu inimioare

Te-ar putea interesa și


More Story

Top 5 cele mai chic rochii de sărbători

Când vine vorba de aranjat și împopoționat, sezonul sărbătorilor este poate cel mai potrivit. Și cum Crăciunul și Revelionul...