Facebook Pinterest Instagram

Anii 1900: John Redfern și Redfern Limited

Croitor de lux de origine britanică, John Redfern a fost un designer care în 1870 s-a specializat în piese vestimentare, confortabile & sport, pentru femeile care obișnuiau să practice tenis, golf, yachting sau echitație!

Modele lui Redfern au fost rapid adoptate ca ținute de zi și au transformat casa Redfern & Sons (ulterior Redfern Limited), în primul brand sportswear. Asemeni lui Paul Poiret, Redfern a ajutat la popularizarea rochiilor cu talie înaltă (greek style).

În 1890, casa couture își extinde sediile în Londra, Paris, Edinburgh și  New York.

Începând cu 1892, Redfern Limited se bucura deja de un succes răsunător, dominând industria modei cu haine sport, de voaiaj, toalete de seară dar și blănuri și costume de teatru.

Blanuri și rochii de skating (1902-1910)

rochie redfern

Rochii de după-amiază și de cină ( 1902-1903)

rochie redfern

Rochie cu capă de după amiază, costum în dungi și rochie de seară ( 1922, 1914)

redfern limited revista civilizatia

John Redfern moare în noiembrie, 1895 la Cowes.

Creațiile Redfern erau deseori ilustrate în faimoasa publicație, Gazette du Bon Ton, alături de designerii zilei din Paris, precum: Louise Chéruit, Georges Doeuillet, Jacques Doucet, Jeanne Paquin, Paul Poiret și The House of Charles Worth.

redfern-revista civilizatia redfern-revista civilizatia 04_redfern-theredlist redfern-revista civilizatia redfern-revista civilizatia redfern-revista civilizatia redfern-revista civilizatia redfern-revista civilizatia redfern-revista civilizatia redfern-revista civilizatia redfern-revista civilizatia redfern-revista civilizatia redfern-revista civilizatia

Sursă foto: googleimages, wikipedia.frPrevious Post

FotografiiLe săptămânii: Kurt Cobain, 1993

Next Post

Film Icon: Robert Redford

Te-ar putea interesa și


More Story

FotografiiLe săptămânii: Kurt Cobain, 1993

Fără nici o pregătire în domeniu, Jesse Frohman a pus mâna într-o zi pe aparatul de fotografiat și de acolo a evoluat...