Facebook Pinterest Instagram

Alexandra Shulman, editor șef Vogue UK

Alexandra Shulman, editor șef Vogue UKAlexandra Shulman publica pentru Vogue-ul britanic din sediul central al Casei Vogue de la etajul cinci din Hanover Square înca din aprilie 1992. Cunoscută ca o jurnalistă respectata și mai puțin ca și editor de moda, ea a reușit să pună pe picioare o revista cu caracter puternic, prezentând o viziune dinamică asupra modei.

Vogue, sub îndrumarea editorială a Alexandrei Shulman, a crescut numărul cititorilor până la peste un milion datorită edițiilor gold millenium dar și mulțumită coperților în care au apărut celebrități precum Kate Moss sau Victoria Beckham. În plus i se acordă credit pentru faptul că promovează fotografii momentului, precum Mario Testino și Tom Walker.

A studiat la școala privată pentru fete St Paul din Londra. Mama sa, Drusilla Beyfuss este jurnalist și autoarea cărții Modern Manners (Maniere Moderne), iar tatăl său a fost regretatul critic de teatru Milton Shulman. Locuiește in Queen’s Park și ocazional vine pe bicicletă la birou. Și-a început cariera în 1982 la Condé Nast- lucrând la The Tatler sub conducerea legendarului editor Mark Boxer. Apoi a urmat Vogue și revista GQ ca ulterior să se intoarcă ca editor la revista ce a consacrat-o. În 2005 a fost decorată cu Ordinul Imperiului Britanic (OBE) pentru serviciile sale aduse în presa scrisă. Participă la meciurile clubului profesionist de fotbal QPR alături de fiul său.

În ianuarie 2012, Shulman a anunțat prima ediție a Festivalului Vogue. Evenimentul aduce la un loc, fotografi de top, scriitori, designeri și modele din industrie. Timp de două zile au loc dezbateri și momente interactive. In martie anul 2012 Shulman a ales 20 din copertile favorite pentru a celebra cele doua decade petrecute la revista Vogue ca editor, exclusiv pentru VOGUE.COM. Și-a lansat romanul de debut, Can we still be friends (Putem oare ramane prieteni), aprilie 2012.

Într-un interviu acordat publicației londoneze Evening Standard, Shulman a vorbit despre cum se vede ca editor: ” Mă privesc mai degrabă ca jurnalist decat ca editor de modă asta pentru ca, o mare parte din timpul meu l-am petrecut practicând aceasta profesie. Sa fi editor de modă nu implică neapărat studii in jurnalism. Un editor de modă în accepțiunea mea este o persoana care transpune moda în imagini. Eu nu am făcut niciodata acest lucru. Nu am realizat vreodata o sedință foto, deci e normal că acest proces sa nu îmi vină natural”.

Sursa: Vogue UKPrevious Post

Chanel semnează o prezentare de modă excepțională în stil scoțian

Next Post

Decor strălucitor într-un mic dormitor

Te-ar putea interesa și


More Story

Chanel semnează o prezentare de modă excepțională în stil scoțian

Prezentarea de modă a lui Karl Lagerfeld, intitulată Metiers d'Art, pentru casa de modă Chanel a fost "un show cu adevărat...