Facebook Pinterest Instagram

Accesoriu chic: Bereta franțuzească

În viziunea noastră accesoriile retro vor rămâne veșnic în tendințe! Fotografii și bloggerii de street style surprind deseori celebrități și persoane din lumea modei adaptând bereta franțuzească.

 BERETA FRANTUZEASCADeși bereta a fost asociată de-a lungul istoriei cu ideea de revoluție (vânătorii de munte francezi în 1889 purtau berete militare) dar și cu universul boem al pictorilor (Picasso) sau al intelectualilor din Paris, casele de modă au reinterpretat-o în nenumărate colecții ca și accesoriu de cap extrem de chic.

Din istoria beretei de subliniat este momentul când producția acestui tip de accesoriu a luat amploare, mai exact în secolul 17-lea cu precădere în sudul Franței, la Oloron-Sainte-Marie. Din 1920 producția beretelor a explodat în mai multe fabrici din Italia, Spania și Franța, inundând piața cu milioane de berete.

Recunoscută pentru stilul său excentric, Marlene Dietrich a fost prima femeie care a purtat beretă în anii ’20.

Brigitte Bardot, Catherine Deneuve, Marilyn Monroe sau Greta Garbo sunt doar câteva dintre starletele care i-au urmat exemplul.

Astăzi bereta franțuzească rămâne un accesoriu funcțional dar chic între feminin și masculin care poate fi adaptat cu ușurință atât unei ținute cochete cât și unui look de zi.

Pentru idei de styling într-o manieră simplă și clasică vezi clipul de pe youtube!

cum sa porti bereta
cum sa porti bereta

cum sa porti bereta

cum sa porti bereta

cum sa porti bereta

cum sa porti bereta

 

 

Sursa foto&video: vogue.com, Tommy Ton, College Vintage, Style Heroine, Elle France, The Blonde Salad, The Sartorialist, & Style du Monde,youtube.com, honestlywtf.comPrevious Post

Connie Chiu, primul manechin asiatic albinos

Next Post

Jocuri antice pe care le jucăm și astăzi
More Story

Connie Chiu, primul manechin asiatic albinos

Povestea lui Connie Chiu este una atipică. Manechinul s-a născut în Hong Kong dar a copilărit în Suedia iar apoi a ajuns...