Facebook Pinterest Instagram

5 motive care să te convingă că Marilyn Monroe a fost o femeie grozavă

Marilyn Monroe rămâne fără îndoială una dintre cele mai frumoase femei care a trăit vreodată! Fiind considerată un adevărat bombshell, MM este un exemplu demn de urmat și o sursă de inspirație pentru femei de pretutindeni.


Pentru noi Marilyn Monroe este o muză permanentă și dacă ai vreun dubiu despre cât de extraordinară a fost această femeie, îți dăm cinci motive:

1. A schimbat felul în care era privit sexul

Declarată sex simbol de către întreg mapamondul, MM ne-a arătat că sexul nu este un lucru rușinos. Încurajând femeile să se bucure de corpul lor și să învețe să se simtă bine în propria lor piele. Dintr-o dată, era în regulă să asociezi sexul cu ceva distractiv și obraznic. Femeile având voie să își arate sexualitatea, respectându-se în același timp.

2. Marilyn era generoasă și altruistă

Având experiența unei copilării nefericite, Marilyn Monroe și-a dorit să ajute cât mai mulți oameni. Organizații de caritate precum: Asociația de Artitră, Asociația de Scleroză Multiplă, Organizația Non Profit de Susținere a Trupelor Americane (USO), au beneficiat de donații generoase din partea actriței.

Marilyn iubea copii și animalele foarte mult și de aceea obișnuia să facă donații anonime la diferite orfelinate.

3. A reușit să spulbere stereotipurile

Etichetată drept „a dumb blonde”, Marilyn Monroe a luptat aprig împotriva acestui stereotip. Departe de a fi doar o gâsculiță blondă, MM este a treia femeie din istorie care și-a înființat o casă de producție. Citită și politicoasă, Marilyn a fost genul de femeia care a dărâmat sistematic stereotipurile.

4. A supraviețuit unei copilării dificile

Nu e nici un secret că MM a crescut într-un mediu nesănătos. Abandonată în centrele de plasament pentru minori, de către o mamă instabilă mental, Marilyn a îndurat abuzuri sexuale și momente de coșmar (era să fie asfixiată).
În ciuda acestor experiențe tragice, starletă a reușit să se ridice asupra lor, devenind un nume important în atâtea domenii!

5. MM era o susținătoare declarată a drepturilor omului

Puțini cunosc povestea cu faimoasa Ella Fitzgerald. Vestitul club Macambo, din Hollywood a refuzat s-o primească în concert pe Ella Fitzgerald doar din cauza faptului că era de culoare. MM furioasă pe decizia rasistă, actrița a sunat personal și i-a cerut patronului s-o lase pe cântăreață să concerteze, promițând în schimb să fie prezentă în fiecare seară. Conștient de avantajul acestei oferte, proprietaul clubului a fost de acord. Ella Fitzgerald nu a mai cântat niciodată în localuri mici, aceasta devenind un superstar.

Sursă foto&video: pinterest.com, googleimages, youtube.com

 Previous Post

7 tipuri de coliere și cum să le porți

Next Post

Au jour le jour primăvară 2014

Te-ar putea interesa și


More Story

7 tipuri de coliere și cum să le porți

În istorie, colierele sunt considerate printre cele mai vechi bijuterii. Atât femeile cât și bărbații obișnuiau să-și...